Бобева: Развиваме гъвкава, модерна и отзивчива администрация

  • 11 април 2014 12:30

  • 1036
  • 4
Бобева: Развиваме гъвкава, модерна и отзивчива администрация
©

На заседанието на Министерския съвет одобрихме проектостратегияте за реформи в администрацията, както и подобряване на работата на администрацията. Развитието на гъвкава, модерна и отзивчива администрация е основен приоритет на правителството. Между новата и предишната стратегия има приемственост. Администрацията се преструктурира, а не се извършва чистка. Това каза вицепремиерът по икономическото сътрудничество Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. в рамките на парламентарния контрол.

Промените включват гарантиране на публичност и прозрачност на назначенията. Възобновяваме практиката за подбор на служителите, поясни министър Бобева.

Тя увери, че администрацията се управлява при пълна прозрачност и съгласно действащата нормативна уредба. "Конкурсите се извършват на четири етапа. Подготвили сме промени във всички етапи от тях. Тестът ще се качва и на онлайн платформа, за осигуряване на прозрачност. Предвиждаме ротации на държавни служители, а не масови чистки. На следващ етап ще бъдат обявени конкурси за свободните длъжности. Надяваме се да осигурим една по-добре работеща администрация", заяви Бобева.

Според вносителите на въпроса прилаганата практика внася подозрения за непрозрачност и незаконосъобразност. За да се осигури по-голяма яснота за назначенията в администрацията е нужно да се изготви подробен функционален анализ за реформата, смятат депутати. Не е нормално в централните ведомства да има служители със сходни функции. Електронно управление и електронно правителство е неработещо. Реформата по своята същност е кардинална, а системата е осакатена, и няма връзка между институциите. Към момента не виждам желание за реформи от ваша страна.

В отговор Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. беше категорична, че няма да се харчат пари за нови консултантски услуги. Стратегията сме си я написали сами, за разлика от предишните управляващи. Засилваме ролята на контролиращите органи, увери тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1036 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Братчедизация

2014.04.11 | 18:07

4
Преструктурира, реформира, оптимизира, все високопарни фрази, зад които стои едно и също - нашите сменят вашите. Няма значение с какъв цвят са управляващите през последните 25 години, това е най-спазваният закон.

2014.04.11 | 18:07

3
Ще си проличи когато дойде друго правителство на власт и което е различно от БСП и ДПС и когато администрацията започне да му спъва работата и вие го обявите за некадърно тогава ще си проличи какво и защо сте го направели!!!!

2014.04.11 | 18:06

2
Залагането на капани чрез обслужваща съдебна ,данъчна и друга администрация която ще е лоялна само на сегашните управляващи няма да доведе до нищо добро!!!!

2014.04.11 | 18:06

1
Развивате шуробаджанашка администрация.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини