Гергана Паси: Имаме дефицит на истински държавници

  • 04 април 2014 17:42

  • 4142
  • 16
Гергана Паси: Имаме дефицит на истински държавници
©

Аз се радвам на журналистическата активност, защото тя защитава ценностите на обществото. Това каза бившата депутатка от НДСВ и бивш министър по европейските въпроси в кабинета Станишев, съпруга на ексвъншния министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и и два пъти зам.-външен министър Гергана Паси по ТВ7. Крайната ни цел трябва да бъде да сме едно автентично общество.

Смятам, че с темата Европа много се спекулира в България. Аз обичам Европа, вярвам в това, че тя носи позитивна промяна в страната ни. Проследих вчера решението на ЕП за спиране на еврофинансирането ни. Ние сме в групата страни, които имат проблем с корупцията и организираната престъпност. Нарушенията, които са констатирани са два пъти повече, именно заради това ни се налагат тези санкции. Това е политически сигнал, който трябва да бъде разчетен. Трябва да реформираме системите си, изтъкна Гергана Паси.

Европа не е държава, решенията там са оставени в ръцете на държавите-членки, те трябва непрекъснато да постигат консенсусни решения.

Според Гергана паси залогът на големите политически партии на Евроизборите ще бъде да потърсят легитимация в Европа. "Аз се надявам на преден план да са водещи европейските проблеми, като икономическата и социалната криза, например. Истинският държавник би трябвало да умее да заявява важните теми и да може да влезе в дискусия. При нас има дефицит на такива хора", подчерта тя. Политиците трябва да се борят с общественото мнение, когато смятат, че са прави.

Липсата на ясна позиция относно Русия вреди на имиджа на страната ни в Европа. Това което се случва в света е много опасно за нашите деца, защото се прави опит да се прекрои картата на Европа. Това се случи през двете световни войни. Аз съм юрист и не допускам, че една държава може да присъедини и анексира територия на друга държава, отбеляза с притеснение Гергана Паси.

Гергана Паси е най-вероятната кандидатура за еврокомисар от България. Три кандидатури се спрягат за български еврокомисар. Другите две кандидатури за еврокомисар са Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която и в момента изпълнява тази роля, и евродепутатът Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г.. На Коалиция КОД пожелавам успех. НДСВ взе и прокара едни от най-важните политически решения в Европа, категорична беше Гергана Паси.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4142 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2015.06.16 | 18:19

16
АТАКА - 22 % ! БСП - 9 % ! ГЕРБ - 8 % ! ДПС - 4 % ! ПОБЕДААА !!!

2014.04.18 | 12:06

15
Имаме само един държавник ! ВОЛЕН СИДЕРОВ се казва !

2014.04.07 | 10:25

14
ТВА ГО КАЖИ НА МЪЖО СИ
Илиян

2014.04.07 | 10:25

13
Боклук, затвори си глупавата уста.
уф

2014.04.07 | 10:25

12
Тази в качеството си на каква се изказва?!

2014.04.07 | 10:25

11
Махнете я тая пачавра да не замърсява атмосферата!

2014.04.07 | 10:25

10
Българите сме курвенска нация, няма втори като нас. Гърция и тя е член на НАТО, тя също даде въздушен коридор за бомбардировки над Сърбия, но ГЪРЦИТЕ излязоха и ПРОТЕСТИРАХА. Ето затова ХОРАТА по света уважават народите и държавите, които знаят какво искат и не се страхуват да си го поискат. А ние - тълпа проститутки - преди бяхме по-гърци и от Византия, след това бяхме по-турци и от османците, по-германци от германците, по-руснаци от руснаците. Сега сме по-американци от американците. Жалка, гнусна гледка.

2014.04.07 | 09:47

7
Г-не,не обвинявайте народа в цинизъм.Как,ние от селата например да протестираме?Всеки месец чакаме си мижавите пенсии в пощата,връщаме вересиите и се надяваме на чудо за оцеляване.Не гледайте,че с камиони дойдоха,че и с прасета в София да молят Бойко да не подава оставка...онези,които изглеждаха като селяни.Разделен народ,наши хора от съответната партия.Партиен президент,с орязани права,но главнокомандващ на ''армия'',която ходи на мисии в далечни страни.И оня ден пред гостите на НАТО,нашия четеше от доклада една смешка''НАТО Е ДОБРО''.

2014.04.07 | 10:24

9
Но пък имаме излишък от курви като тая, и продажни чифути като мъжа и.
гошо

2014.04.07 | 10:24

8
Тая гойска КОЗЪ иска да изберат пак крадливия и мъж да подсмърча като пачавра по телевизията.

2014.04.07 | 09:30

6
В пресата четем ''Холандия поиска да се отърве от американски ядерни ракери и Соломон ПАСИ е предложил да се приемат в България.''Така че,ако има допитване за това,смятайте,че хората ще ви замерят с камъни.Отказах се да гласувам за Бареков именно за това,че е предложил вие да сте еврокомисар.НИКОГА!Само приказки за демократични ценности са ви в главите,а вършите обратното.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини