Плевнелиев ще открие конференцията „Променя ли се светът на хората с увреждания“

  • 26 февруари 2014 14:08

  • 593
  • 0
Плевнелиев ще открие конференцията „Променя ли се светът на хората с увреждания“
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще открие конференцията „Променя ли се светът на хората с увреждания“, която ще се проведе в София по повод две години от ратификацията на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Участниците във форума ще дадат оценка на постигнатото през последните две години в полза на хората с увреждания и ще обсъждат основните предизвикателства пред прилагането на принципите на Конвенцията в България, ратифицирана със закон, приет на 26 януари 2012 г. Дискусията трябва да очертае дългосрочна перспектива в областта на прилагането на заложените в Конвенцията ценности и принципи и постигането на консенсус за необходимите бъдещи действия на различни институционални равнища.

За участие в конференцията са поканени Омбудсманът на Републиката, парламентаристи, представители на изпълнителната власт, на Европейската комисия, на неправителствения сектор, експерти, медии. Дискусията ще се проведе на 27 февруари в столичния Гранд хотел София (зала „София“).

Последвайте канала на

593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини