Плевнелиев се обяви за бързо членство на Черна гора в НАТО

  • 25 февруари 2014 16:08

  • 1273
  • 2
Плевнелиев се обяви за бързо членство на Черна гора в НАТО
©

Президентът Плевнелиев се обяви за бързо членство на Черна гора в НАТО, а не както е било постъпено спрямо Украйна и призова да бъдат направени изводите от станалото там.

"Ако европейските лидери бяха взели категорично и ясно решение по същество, а не да се ходи с прекалено дълъг списък от искания, нямаше да се стигне до този неуспех, който видяхме в Украйна в края на ноември, миналата година и последвалите събития", подчерта Плевнелиев.

"Отношенията между България и Черна гора са на изключително високо равнище", обяви президентът на Черна гора Филип Вуянович след срещата си с българския държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Разговорът между двамата се проведе в историческата столица на Черна гора – Цетине и на няколкостотин метра от сградата, където през 1897 година е било българското посолство в тогавашното кралство Черна гора, предаде БНР.

Президентът Филип Вуянович се обяви за засилване на икономическите отношения между България и Черна гора и добави: "Разговаряхме за необходимостта от откриване на пряка самолетна линия между България и Черна гора, както и за откриването на пряка връзка между черноморските пристанища Варна и Бургас с адриатическото пристанище в Бар.Трябва да се увеличи обемът на външнотърговските отношения между страните ни."

Черна гора е на финалната права в атлантическата си интеграция и очаква да получи покана за присъединяване към НАТО. България подкрепя активно влизането на Подгорица в Алианса. Президентът Плевналиев каза, че Черна гора трябва да получи покана за присъединяване към Алианса.

"България ще бъде адвокат на Черна гора. Ще работим бързо и ефективно за интеграцията на Черна гора на международната сцена. България разбира много добре какво означава да бъдеш член на ЕС и НАТО. В процеса на евроатлантическата интеграция инвестициите в България се удвоиха и утроиха", добави той.

Последвайте канала на

1273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.26 | 07:02

2
Какви инвестиции?Къде са работните места?

2014.02.26 | 07:01

1
на ви президентчето с офшорките на ви боко тиквонко! айде ревете се гейбери! по прост президент сме нямали никога!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини