Йордан Цонев сменя председателя на Сметната палата

  • 13 февруари 2014 09:26

  • 2722
  • 7
Йордан Цонев сменя председателя на Сметната палата
© Булфото

Сменят председателя на Сметната палата Валери Димитров. По този повод депутати от БСП и ДПС са внесли проект за промени в Закона за Сметната палата, пише "Труд".

"Връщаме старата структура на палатата и тя отново ще стане колективен орган, а съставът ще бъде сменен, ако законът бъде приет", обясни Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, председател на Бюджетната комисия, който е сред вносителите на промените.

В момента Сметната палата се ръководи от председател - Валери Димитров, който има двама заместници - Валери Апостолов и Цветан Цветков. Димитров е шеф на ведомството от 2005 г.

По думите на Цонев палатата вече ще се състои от председател и осем членове одитори, които заедно ще разглеждат одитните доклади и ще ги приемат с мнозинство.

"От 2010 г. насам палатата се е превърнала в едноличен орган с един председател.

Вдигаме мизата - членовете трябва да имат стаж от 15 години като одитори и да не са били депутати или представители на изпълнителната и местната власт през последните три години", обясни Цонев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2722 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Една българка

2014.02.13 | 17:27

7
Оправете си граматиката! Много бих искала председателЯТ на Сметната палата да смени Цонев, но уви, точно обратното е.

2014.02.13 | 17:27

6
OOO, толкова е прозрачно! Валери Димитров каза миналата седмица, че няма ощетяване на държавата с Авиоотряд28 и че администрацията е работела добре по времето на Борисов.
Неук

2014.02.13 | 17:26

5
Аз съм неук, но Й.Цонев е зелена еуглена или чехълче спрямо мен. Ако сменят професора с този homo floresiensis, ясно ще докажат тезата, че самите те са за освидетелстване за имбецилност ( в краен случай шизофрения).

2014.02.13 | 17:26

4
Ами така е,много сбъркаха сметната палата като казаха че няма нарушения за Авиоотряд 28 и че администрацията е работила добре по времето на Борисов.Е сега вече няма да е така,явно са взели пример от Северна корея,че всики който говорят лошо и не изпълняват заповедите на тройната коалиция е враг на народа.А може и Воленчо да се е оплакал на ДПС че сметната палата не му играха по свирката,и сега хоп се сменя цялото ръководство.Станахме по зле и от Северна Корея,и то само заради едни фесове който ни определят живота.
Цветан

2014.02.13 | 17:25

3
Аз не мога да се начудя на наглоста на тия!!! ДПС и подлогите им трябва да са в затвора, а не в управлението на държавата. За Бисеров нищо не се чу повече, Пеевски вместо да си гледа медиите незнайно как придобити.. никне навсякъде, а за Цонев се носят слухове, че пойскал цифри с мнооого нули за да не приемат ограничението на лихвите на фирмите за бързи кредити. Получил комбинация от три пръста и вече има таван. Но ако вместо комбинацията бе получил куфарите... и работели за народа!!! Вън от БЪЛГАРИЯ....

2014.02.13 | 17:24

2
и сега другари кои управлява и кои кара влака големия експерт олигарски или доган .ето за това ви говори гоце че ви плюват своите и тои иска да ги прибере при него иначе сте чау повтаря се грешките на украинеца помним доган/ в мен са парите аз ги разпределям./не стигат само общините трябва и втре в държавата

2014.02.13 | 15:25

1
Ами много ясно е ,че ще го сменят.Над тях не трябва да има никой,който да ги разобличава и да им вади кирливите ризи пред обществото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини