Станишев: ГЕРБ постоянно насаждат омраза в обществото

  • 26 януари 2014 12:15

  • 6165
  • 83
Станишев: ГЕРБ постоянно насаждат омраза в обществото
© Булфото

Цялото българско политическо говорене в последните 4 години, медийното говорене като следствие от това, за съжаление беше вкарана много отрова. Един от големите грехове на управлението на ГЕРБ е именно омразата, която се насажда постоянно като начин на управление и манипулиране на обществото ни. Това заяви в ефира на бургаската телевизия Канал 0 лидерът на БСП и председател на ПГ на КБ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той подчерта, че по време на управлението на Борисов, все някой е бил виновен, все някой е трябвало да бъде заклеймяван за техните неуспехи и за техните провали. „Все трябваше да има образ на врага и това създаде много неприятна, злонамерена атмосфера, като цяло. Наблюдавам, например, работата на правителството на г-н Орешарски, едно правителство избрано с малка парламентарна подкрепа, което работи в безпрецедентно трудна обществена среда", каза още той.

Според него има една какафония от говорене и като че ли който по-силно вика, се възприема като по-правия. Станишев бе категоричен, че вижда конкретни резултати в работата на правителството, въпреки средата. Като факти за това той посочи: наваксване в голяма степен на изоставането в приходната част на бюджета за миналата година и, че за първи път от 4 години насам държавата започва годината на чисто към бизнеса.

„Направете сравнение - първите 6 месеца на Борисов и първите 6 месеца на Орешарски. Какво се оказва - Борисов: много говорене, малко резултати, спиране на плащането към бизнеса и като следствие фалити, безработица и стагнираща икономика, спиране на Белене. Нищо конструктивно и конкретно", коментира лидерът на БСП. 

Той заяви, че правителството на Орешарски, за разлика от това на ГЕРБ, се характеризира с нещо съвсем различно. „Кабинетът „Орешарски прие: първи социален пакет - увеличаване на пари за майчинство, разширяване на енергийните помощи, подготовка и реализация на такъв бюджет за 2014 г., който дава на 3,5 млн. българи повече средства от държавата, ръст на минималната работна заплата, увеличаване на парите за отглеждане на дете от 240 на 310 лв., увеличаване на добавките за второ дете от 35 на 50 лв., за първи път от много години коледна надбавка за пенсионерите  и маса други конкретни неща", обясни Станишев.

Лидерът на БСП подчерта, че направено не е достатъчно, но се върви във вярна посока. „Тези неща не са направени 4 години. Тогава ни се казваше да си затягаме коланите. Пенсионерите, безработните, майките - те плащаха цената на фалшивия фискален баланс на ГЕРБ", категоричен бе Станишев. Под думите му ГЕРБ са влошили макроикономическите показатели на страната с 8 млрд. лв. „Това е наследството на Борисов - 4 млрд. похарчени от фисклания резерв и 4 млрд. - нов дълг. Тези, които скачат срещу правителството на Орешарски, защо не скачаха, когато за 2012 г. беше взет 1,8 млрд. лв. нов дълг? Къде бяха гражданската им съвест и икономическите им мисли и на икономистите, и  на десните, и на всички?", попита лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6165 83

Свързани новини

Коментари 83

Добави коментар
Извънземния

2014.01.30 | 00:23

83
Ей Станишев Глупако не ти е виновен Бойко а Дуган и неговата внедрена партия в БЪЛГАРСКИЯ парламент.Докато се въртиш около ДПС халката няма да ти се затвори.....
баба гицка

2014.01.27 | 20:16

82
нагли ЛЪЖЦИ - раздадоха предприятията на съпартйци, и защото са НЕКАДЪРНИ И НЕ МОГАТ ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ, ГИ ФАЛИРАХА /разпродадоха за скраб/ - и ГЕРБ бил виновен - олигарси, банкери, продагници - все "социалисти" - да сте чули за беден социалист
...

2014.01.27 | 20:16

81
А ПЪК ТИ ЛЮБОВ РАЗДАВАШ - НЕЩАСТНИК. МИЛИОНЕР СИ ЕХИДНА ГНИДО, ЗАЩОТО ОГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА - с жена ти.
Иванов

2014.01.27 | 20:15

80
Абе човек ,можеш ли един ден да не назоваваш името на Борисов ? Абе ти с него лягаш и с него ставаш.То разбрахме всичко за Борисов, ама и продължаваш да лаеш.Кажи нещо ново,нещо смислено.Научил си няколко реплики и се киприш по разни телевизии.

2014.01.27 | 20:14

79
Съсел, подавай сам оставката, иначе ще трябва да прибегнем до другите начини.

2014.01.27 | 20:14

78
"Ръководството на БСП изпълнява решения, които се вземат другаде, то е в тежка зависимост". „Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП. Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година"
cvcv

2014.01.27 | 20:14

77
Демокрацията е за силни лидери,силни и добре образовани.Защото когато си силен си и благороден и не се страхуваш ОТ СРЕДАТА В КОЯТО ЖИВЕЕШ.За Господин Станишев диктатурата е избор,смачкването на една политияеска партия цел.Това е началото на диктатурата.

2014.01.27 | 18:48

76
Дрударю евреин, аз те мразя и без помощта на ГЕРБ.
АРИ

2014.01.27 | 18:48

75
Мразя те отдавна, мразя те безплатно, мразят те всички хора които познавам, и непроумявам защо все още на си освидетелстван. Срам и позор си за собствената си партия. Не е трагично че е имало среща в Бояна с Георги Първанов и Бойко Борисов, Старшното е ако не е имало такава среща, защото ти превърна България във вилает на турските интереси. Няма нищо страшно да управляват Пъорванов и Бойко, те са Българи.Страшно е твоето управление - на ЕНИЧАРИ И ТУРЦИ

2014.01.27 | 18:47

74
Герб управлява само 3 год и половина, а тоя идиот иска да повярваме, че герб е виновна за всичко! а ре идиот, вие две десетилетя ни съсипахте но все другите са ви виновни, червени помияри, отпадъци тъпи!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини