Разнобой в Президентството

  • 25 януари 2014 16:23

  • 3195
  • 2
Разнобой в Президентството
©

В президентството трябва да има лидерство с визия. Това заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на в предаването "120 минути" по БТВ.

В коментар за последния доклад на Европейската комисия тя призова в обществото да има много по-висока степен на съгласие, за да бъде отбелязан напредък. Губим, когато не сме в състояние да постигнем съгласие. Гражданите ще ни принудят да седнем на масата, ако ние, политиците, не се разберем. Живеем в тежко време, всички страдаме. Така се прави във всички разумни държави по време на криза, заяви Попова.

Вицепрезидентът посочи, че е много важно българската държава да припознае като национален приоритет проблемите в правосъдието. Тя призова да бъде проведен Консултативен съвет за национална сигурност за използването на специални разузнавателни средства.

По този начин Попова се разграничи от мнението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за свикването на Консултативен съвет за национална сигурност по темата за еврофинансирането, както и от призивите за промени в Конституцията. Така линиите на противоречие между президента и вицепрезидента, които получиха израз по време на годишния отчет на двамата за дейността на оглавяваната от тях институция бяха очертани малко по-ясно от Попова.

След като обясни, че президентската институция има определено място във властите и е натоварена с точно определени правомощия, най-важни от които са националната сигурност във вътрешната и външната политика и отбраната, като друг прерогатив на държавния глава Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на посочи правомощията му по Закона за КСНС.

„Покрай хубавите инициативи като месец на политическите консултации, срещите с предишни президенти, президентството трябва да има КСНС по темата за специалните разузнавателни средства, защото има висока степен на обществено безпокойство, че едни хора на едно място имат влияние върху личния живот на български граждани”, коментира Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Въпреки че настоя, че няма разнобой в нейната позиция и тази на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, тя настоя за тази тема за бъдещия КСНС на 4 февруари, докато президентът определи като тема еврофинансирането.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3195 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.04 | 15:50

2
Питам се, тя ли е лидерката с визия? Още ли не е разбрала, че партия Гроб е в миналото? Какво ще каже за заемите на сър Djankoff, които народът ще изплаща, а са били пазени в тайна от гробарите? А говореха, че сме най-стабилната държава в ЕС!

2014.02.04 | 15:50

1
безлична и безполезна

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини