Маргарита Попова: Народът няма полза от СРС-скандали (видео)

  • 20 януари 2014 11:05

  • 2904
  • 7
Маргарита Попова: Народът няма полза от СРС-скандали (видео)
©

2013 г. за мен протече под мотото "упражняване на власт чрез познаване и служене на закона в името на спокойствието на българските граждани". Това е същността на президентската институция - обединение на нацията. Това заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на на пресконференция по повод две години от встъпването в длъжност.

Няма смисъл да разпиляваме сили и енергия в други посоки. Нашите усилия са насочени към обединение на нацията. Имаше безкрайно много поводи през 2013 г. да покажем как можем да направим това. Осъществихме множество директни срещи и разговори с българските граждани, за да разберем от какво имат нужда. Имах посещение в повече от 20 града, където имах непосредствени срещи с хората. 2013 г. ми даде много опит като политик, посочи тя.

Вложих много усилия и в областта на националната сигурност, по-конкретно по темата "Сирия". Ситуацията ни даде възможност да видим как трябва да изглежда президентската институция. Още в началото на 2013 г. посочих, че в тази посока ще имаме много проблеми. Мисля, че успяхме да овладеем ситуацията така, че да вдъхнем спокойствие на българските граждани, каза още вицепрезидентът.

По думите й България има нужда от нова концепция за получаване на българско гражданство. Вицепрезидентът обяви, че първите стъпки за това вече са направени.

Попова заяви, че е обезпокоена от информациите за нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства. Това руши правовия ред и убива върховенството на закона. Тази тема е от изключителна важност. Не бива да свикваме със СРС-скандалите, които спорадично излизат. Последиците са тежки - те рушат не само правовия ред, но и доверието между институциите, категорична бе тя.

Тя призова политическите лидери да отидат в Президентството, където да бъде проведен открит разговор по темата. Трябва да стане ясно кой има полза от това - аз лично нямам, българският народ също няма полза, подчерта Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2904 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
За пример

2014.01.21 | 19:19

7
Браво.Истински политик.

2014.01.20 | 23:18

2
най-истинския хахахахахахааааа

2014.01.21 | 19:18

6
Безполезна и безлична
Държавата я няма

2014.01.21 | 16:29

4
Българският народ вече няма държава ! Затова скоро и него няма да го има ! Вместо полицията да бъде вдигната на крак срещу повсеместната престъпност, която руши държавността, живота и собствеността (че да допуска дерайлиране на влакови композиции!), тя е хвърлена срещу гражданите, протестиращи за законност и морал !

2014.01.21 | 16:38

5
Някой има интерс.Може би този,който има интерес Гърция и Кипър да фарират.(Dirk Müller)
Веселин

2014.01.21 | 16:29

3
И какво сега, пак ли ще замитате простотиите си под килима?! Как да разбере народа, какви калпазани са някои политици и да престане да гласува за тях?
ГАЙ ГЛОРИЙ ТРИФОНИУС

2014.01.20 | 15:29

1
Oпределено. Няма нужда господин Бареков да разбира че го следя и подслушвам в края на краищата като на младо и симпатично момче само искам да му помогна. А и народът е достатъчно ителигентен и ранобуден за да не се интересува от такива работи!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини