Попова: Стратегията за национална сигурност трябва да бъде променена

  • 04 ноември 2014 20:48

  • 1589
  • 2
Попова: Стратегията за национална сигурност трябва да бъде променена
© Булфото

Стратегията за национална сигурност трябва да бъде променена, заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на по време на церемонията по отбелязването на 20 години от създаването на Факултета по национална сигурност и отбрана във Военната академия.

Попова се обяви за приемането на нова стратегия за национална сигурност, защото последната, от 2011 година, не отговоря на днешните реалности. Според нея системата за национална сигурност има проблеми, с оглед на променените процеси в света. Само няколко години след 2011 г. средата е променена, т.е. изисква се нашата разумна, академична и правилна реакция, за да подредим правилно системата за национална сигурност, заяви вицепрезидентът.

Служебният министър на отбраната Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал, говорейки във Военна академия на честването на 20-годишнината от създаването на Факултета по национална сигурност и отбрана, заяви че трябва да се преподава една нова специалност - "Управление на промяната" и отново повтори идеята си за необходимостта от превъоръжаване на въоръжените ни сили. Управлението на промяната има като основен проблем превъоръжаването на Българската армия. Очаквам Военна академия, факултетът като най-висш елемент от структурата във Военна академия, заедно с другите звена, да допринесе за намиране на най-добрите решения за превъръжаване на Българската армия, посочи военният министър, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1589 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.05 | 15:56

2
Основна заплаха за националната ни сигурност е Русия и агентурата и тук. Лобистите на Газпром, Приятелите на Русия, проруските "националистически" партии и т.н.

2014.11.05 | 15:56

1
След като спря да изнася революция, Русия започна да изнася корупция.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини