Der Standard: Войната на българските социалисти

  • 24 януари 2014 16:09

  • 2743
  • 9
Der Standard: Войната на българските социалисти
©

Хрумването на бившия президент Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в да си направи собствена листа се отрази зле на лидера на левицата Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, пише австрийското издание Der Standard.

"Бивш президент, възраст под 65 г. и липса на работа – характеристики, чиято комбинация е опасна - прекалено много амбиции, твърде силно желание за признание. До това заключение вече е стигнал лидерът на българската левица и председател на ПЕС Сергей Станишев", изтъква медията.

Негов основен опонент е Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, на 56 г., бивш президент на страната, който от две години вече е без кабинет и занимания.

Откакто напусна поста на държавен глава Първанов се занимава с бизнес и дипломация. Сега обаче той се опитва да отнеме от Станишев стария си пост и отново да оглави „Позитано“ 20, посочва изданието. За целта той се е съюзил с Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска – бивш външен министър, който ръководеше българските социалисти в Европарламента, но напусна поста си, за да оглави алтернативната листа на Първанов.

Паралелната листа на Първанов отслабва силите на БСП за предстоящите избори, както и шансовете Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден отново да оглави Европейския парламент, смятат от Der Standard и допълват, че неубедителното представяне на евроизборите ще разклати още повече позициите на и без това нестабилното ляво правителство в България.

Самият Първанов от много отдавна е на българската политическа сцена и буди носталгия у по-възрастните избиратели, пише вестникът. Ако се вярва на проучванията, той все още е много по-популярен от младия Станишев, който оглави левицата на негово място.

Той основа движението АБВ през 2010 г., заедно със стария си довереник Костадин Паскалев и Михо Михов. До момента движението разгръща дейност предимно на страницата си във Facebook, посочва вестникът.

Интересното е, че до февруари ръководството на БСП няма да вземе никакви мерки срещу алтернативната листа на Първанов, който нееднократно заяви, че не желае да прави отделна партия. Социалистите трябва да решат дали да го изключат на конгреса си на 8 февруари.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2743 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Дон Стефано

2014.05.01 | 23:02

8
Станишев-президент, Местан-премиер, Волен -вицепремиер, а Орешарски- вицепрезидент!
f111

2014.05.01 | 23:02

9
fuck this
Ами !

2014.05.01 | 23:02

6
И се събуждаш с изтръпнал крак!

2014.05.01 | 23:02

7
Станишев постъпва, меко казано, непочтено. Отиде да клевети пред чуждите медии най-успешния съвременен български политик! Изкара го дори безработен! Срам! Не г-н Първанов му иска поста в БСП, а Станишев се е вкопчил в него, сякаш му е бащиния! Политиката, която води е пагубна за БСП! Губи избори след избори, избиратели, в капана е на зависимостта от коалиционни партньори..Даже е късно да си върви!

2014.05.01 | 23:02

5
Ти да не си самата Патрашкова,или Дачков,Бакалов?Толкова се уплашил Първанов,Петков или Калфин,че са клекнали на тоя очилатко, който уж нямало да се пише номер едно за евролистата.Щял да изрови Земята,да строи къща за всички социалисти на земята.А неговите гласоподаватели си получават мизерните пенсии.Но ще иска в Брюксел и ще го избират последните.

2014.05.01 | 23:01

4
Самият Сергей е казвал на вестника как стоят нещата с АБВ но е пропуснал най важното.Когато е бил само един завършил с дисертация за военни униформи и значението на копчетата.И КАК баща му го е завел за ръчичка при Първанов да му търси работа.И ПОСЛЕДНИЯ по късно го прави шеф на БСП.Това не го е казал за вестника,а само АБВ колко му пречи на кариерата.Жалки истории.

2014.05.01 | 23:01

3
Дори в Австрия вече са наясно, че Първанов иска да измести Станишев. Това, което на тях им убягва е това, че Гоце си има уговорка с Буда и финала трябва да изглежда по следния начин: сваляне на това правителство, коалиция м/у двамата и тотално ограбване на държавата.
ВДЪХНОВИТЕЛ

2014.01.27 | 00:43

2
Достоен човек не би подкрепял правителство и парламент заченати в грях.

2014.01.25 | 19:40

1
Parvanov stava, no horata okolo nego ne stavat

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини