Плевнелиев: Подкрепих гражданите в техните справедливи искания

  • 23 януари 2014 20:28

  • 3224
  • 24
Плевнелиев: Подкрепих гражданите в техните справедливи искания
©

За съжаление през 2013 г. политическата динамика извади реформите от дневния ред на институциите, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното като изрази убеденост, че през 2014 г., с общи усилия този дефицит ще бъде преодолян.

Държавният глава държа реч на традиционния прием за ръководителите на дипломатически мисии, акредитирани у нас, който той дава, предаде БТА. Президентът Плевнелиев изтъкна, че не временните решения ще предвижат държавата напред, а постигането на резултати по стратегическите национални приоритети. Той посочи, че е важно да успеем да приложим този подход по отношение на Националната
програма за развитие "България 2020" и по Договора за партньорство с ЕК за периода 2014-2020 г., както и да се върнем към редица забавени реформи като административната, пенсионната, здравната, реформите в образованието, водния сектор, в сектор "Сигурност". Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отбеляза, че за България 2013 г. беше годината на масови протести, на три правителства, на два парламента и година на невиждано отдавна политическо противопоставяне и коментира, че сме свидетели на ниска степен на доверие на гражданите към политиците и институциите. 2013 г. ще остане в историята като годината на гражданското общество в България, каза още президентът и допълни, че това беше годината, в която българите посочиха категорично проблемите в собствената си държава и поискаха тяхното решаване. Плевнелиев изтъкна отново, че като президент избран директно от народа, е подкрепил гражданите в техните справедливи искания.

Във връзка с предстоящите европейски избори през май, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното каза, че резултатите от европейския вот ще бъдат ключови за развитието на ЕС. Той посочи, че евроизборите ще се проведат в условия на нарастващ популизъм, радикален национализъм и масово разочарование на гражданите от политическите елити. Партии, проповядващи популистки тези и идеи, печелят все повече привърженици в редица държави - членки на ЕС, поставяйки под въпрос основни европейски ценности, отбеляза президентът. В годината, в която отбелязваме стогодишнината от началото на Първата световна война и 25 - годишнината от падането на Берлинската стена, нека си спомним какво преживяхме и какво постигнахме в Европа, да се запитаме дали сме готови да го пренебрегнем в името на краткосрочни политически дивиденти, апелира държавният глава. "България винаги е защитавала своята европейска ориентация. Вярваме, че само интегрирана Европа ще бъде силна и просперираща, с решаваща роля на глобалната сцена", заяви президентът Плевнелиев.

Посланикът на Дания и доайен на дипломатическия корпус у нас Коре Ерхард Янсон изтъкна, че за годините на членство в ЕС, България днес вече е демонстрирала готовността си да даде своя дан на Европа. Той посочи, че българският принос в европейския дневен ред е в редица области като интеграцията на Западните Балкани в ЕС, европейското сътрудничество в енергетиката, работата с бежанци имигранти. Във всички тези области се демонстрира, че през седемте години от членството на България в ЕС страната "изкласи" от детската градина на Европа и се присъедини към групата на онези, които движат ЕС и вземат решенията в него, каза посланик Янсон.

Сред присъствалите на приема в Националния исторически музей бяха също министрите Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова,  председателят на външната комисия в парламента Янаки Стоилов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3224 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
GOSCHO

2015.05.08 | 13:07

24
ШУШУМИГА = е общия резултат !
6338

2015.05.08 | 13:06

23
Марш бе подлого-убиец на българският народ....
Луба Кулезич

2015.05.08 | 13:06

22
Гейбери, обичам ви!
БОЗДУГАН

2015.05.08 | 13:06

21
ХАХАХАХА ! Опааа ! Нарастващ национализъм и популизъм казва Палячото ?! Треперят им гащите на предателите ! АТАКАААА ! САМО ВОЛЕН !

2015.05.08 | 13:06

20
ВЕЛИК е Сидеров , голям мъж ! Станишев , Йотова , Пирински , Кадиев - боклуци ,Първанов и Калфин - по-големи боклуци , Румен пикнята също ,Цвъцко- тиквен боклук ,ТИКВАТА Бойко -прогнил най -голям боклук !Еврейското хюмне Паси - царски боклук , Плевнелиев - мухлясал палячо ! САМО ВОЛЕН и АТАКАААА !!!

2015.05.08 | 13:06

19
По - големи глупаци и манипулатори от тия , които твърдят , че АТАКА нямало да влезе , НЯМААА !!!

2015.05.08 | 13:06

18
Треперят ,че и пушек излиза от гъзовете им ! Крият инфото , че ВОЛЕН и АТАКА имат огромна подкрепа !

2015.05.08 | 13:06

17
НИТО глас за виновните за ГЕНОЦИДА и ОГРАБВАНЕТО на българите :ГЕРБ , БСП, ДПС , К,урвенските деформатори ! ВСИЧКИ за АТАКАААА !

2014.01.24 | 18:10

16
Тоя корумпирания още ли е президент айде подавай оставка и чупката офшорке

2014.01.24 | 18:10

15
bravo na Plevneliev
иван

2014.01.24 | 18:09

14
Най-голямо е недоверието на гражданите към Плевнелиев! Безлично същество, без политически възможности, без визия, без авторитет... Недоразумение някакво. На такъв и оперен певец да му кажеш да стане, няма да се замисли и ще търти към Софийска опера!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини