Плевнелиев: Искам да бъда полезен за нацията, грижа ме е

  • 22 януари 2014 19:31

  • 2580
  • 16
Плевнелиев: Искам да бъда полезен за нацията, грижа ме е
©

Знаех, че ще бъде трудно, на домакинствата, на бизнеса. Искам да декларирам на българските граждани, че съм максимално мобилизиран, ще бъда мобилизиран и ще помагам на българските граждани. Това заяви държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по Нова телевизия.

Той заяви категорично, че е максимално мобилизиран и иска да се отнесе отговорно към задачата на държавния глава. „Искам да бъда полезен на нацията. За мен е важно народът да види резултатите от моята работа. Но важен е не рейтингът, а как се развива държавата", посочи държавният глава.

Президентът отхвърли съмненията, които го преследват от началото на неговата работа на „Дондуков" 2:

„Никога не съм имал притеснения, че съм в сянката на Бойко Борисов", заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и добави, че обвиненията като това и нападките за отсъствието на първата дама от президентския протокол са част от пропагандната машина, работила срещу него около избора му.

„Президентът, който разделя" и „Президентът, който е зависим" били новите пропагандни послания, отбеляза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, според който балоните се спукват един по един, а остават резултатите. Издигнатият от ГЕРБ лидер отхвърли и критиките, че е неуверен и безличен президент:

„Видяхте в най-трудния момент за нацията кой какво свърши. През февруари, през март - тогава, когато всички политически лидери се дръпнаха, кой излезе тогава, за да носи отговорност? Мисля, че се справихме не зле в онзи труден момент", допълни Плевнелиев.

Крайно време е да се научим да четем докладите на Европейската комисия коректно, целта на доклада не е да посочи виновния, а проблема, обяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Необходимо е отговорно отношение от политическата класа, необходими са резултати, конкретен план как да подобрим, а не да се замерваме с поредния доклад и да политизираме.

Какво ни казва ЕК, политиците да спрат да се месят в съдебната система, да оставят тя да работи по съвест и да отсъжда „Назначенията са много важни в съдебната система, не трябва да има и капчица съмнение”, каза Плевнелиев.

„Българските политици имат златния шанс с избора на главния съдебен инспектор и избора на председател на ВКС. Покажете в парламента, че можете да постигнете конституционно мнозинство в парламента, моля покажете промяна. Европейската комисия го написа, но и българският народ го желае”, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Няма никакъв смисъл да се свиква Консултативният съвет по националния сигурност в момента.„Това, което е необходимо е не да се свиква КСНС, а да се носи отговорност. Ако свикаме Консултативния съвет, на база на какви факти? Имаше ли закон, имаше ли реформа-да, знае ли се кой носи отговорност, категорично, ако има скандал, моля носете отговорност.

Нека да стане ясно кой и как е подслушвал, законно, незаконно, нека да има оставки, нека да се носи отговорност. Това е правилният подход да се носи отговорност”, заяви Плевнелиев.

Относно Костинбродската афера той заяви „Важно е да се знае истината, народът иска да знае истината. Служебното правителство свърши добре и отговорно своята работа. Това, че на 11 и 12 май имаше проблем, сега е работа на процедура, имаме прокуратура. Нека да се види и да се знае истината за Костинброд.

Трябва да си зададем въпрос кой е имал интерес да манипулира изборите, как е щял той да манипулира изборите. Ако този случай потъне, това пак ще бъде знак за истината и тогава ще разберем какво се случва”, каза Плевнелиев. „Съжалявам, че предстоящите избори и кампания започва по дълбокия и познат за нас начин. Изборите през май са шанс за българите да проведат дебат”, заяви президентът.

Атаката към мен идва от едно и също място, за мен това не е притеснително. Аз ще действам отговорно, както и досега, заяви президентът. Мен ме притеснява, че тази коалиция не беше скрепена с коалиционно споразумение, имаше ясна формула. Ние не знаем формулата, не знаем кой взима решенията, кой носи отговорността. Виждаме, че обещанията не се изпълняват, което е притеснително. Аз качих на сайта обещанията си и ги изпълнявам, така хората могат да ме контролират.

Искам да припомня, че аз съм загрижен и обезпокоен за гражданите. Позиционирайте се ясно, демонстрирайте ценности и покажете, че институциите работят, призова Плевнелиев, визирайки поведението на лидера на ПП "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2580 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
President

2015.03.26 | 11:29

16
Мачкай Росене !
Дон Стефано

2015.03.26 | 11:29

15
Местан-премиер,Волен- вицепремиер, Станишев-президент, Орешарски - вицепрезидент
Д-р Хаус

2014.01.23 | 19:33

4
Какво ли не прави метиловия алкохол с човешкият мозък!!!

2014.02.02 | 16:59

14
Жалък ПЕДЕРАСТ ! НИЩОЖЕСТВО !
С.

2014.02.02 | 16:59

13
Хич не те е еня за никого! Не смешен, жалък си с нескопосаните си оправдания и опровержения! Стига си хленчил пред народа, ами отстъпи президентския стол на истински достоен и способен политик!

2014.01.23 | 19:35

12
МИ БЪДИ ПОЛЕЗЕН, СТИГА САМО С ИСКАЛ. АМА ЗАСЕГА СИ ПОЛЕЗЕН ЗА ЕВРЕИТЕ САМО, НАЛИ ПРИ ТЯХ ХОДИ ДА ТЕ НАГОВАРЯТ. НО ВОЛЕН Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ТОВА!
dyrt komunist

2014.01.23 | 19:34

11
Мижитурка, лакей............

2014.01.23 | 19:34

10
Как да си плоезен за народа, като служиш на олигарсите и на 66?
подигравка

2014.01.23 | 19:34

9
Този смешник се подиграва с хората! Как може да бяга от директен и точен отговор! Казват му в очите, че е лобист и работи за свои олигарси, той си говори заучени кухи фрази! Жалък и низък лобист, вреден паразит!

2014.01.23 | 19:34

8
Браво на Сидеров - политически гений ! Станишев , Йотова , Пирински , Кадиев - боклуци ,Първанов и Калфин - по-големи боклуци , Румен пикнята също ,Цвъцко- тиквен боклук ,ТИКВАТА Бойко -прогнил най -голям боклук !Еврейското хюмне Паси - царски боклук , Плевнелиев - мухлясал палячо ! САМО ВОЛЕН и АТАКАААА !!!
Антрополог

2014.01.23 | 19:34

7
Бил си ирландска пастирка? Не вярвам! Но ирландска овца - може!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини