Пазят имунитета на Волен Сидеров до евроизборите през май

  • 17 януари 2014 07:34

  • 2965
  • 7
Пазят имунитета на Волен Сидеров до евроизборите през май
© Булфото

Анкетната комисия в парламента, която ще бъде създадена, ако лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не даде сам имунитета си, вероятно ще работи поне до евроизборите през май. Това е един от сценариите за развитие на казуса "Сидеров" след скандала на летище Варна, признаха депутати пред "Труд".

В БСП и ДПС не крият, че се надяват националистът сам да се откаже от депутатската защита, за да не се стигне до протакане на скандала в предизборната кампания. Ако това не се случи, сред управляващите има мнения, че не трябва да се бърза с решение, за да няма проблем с кворума в парламента точно преди евровота. Официално от БСП и ДПС твърдят, че биха гласували "за" сваляне на имунитета на Сидеров.

Въпреки неофициалната заявка всички националисти в Народното събрание да хвърлят имунитет в знак на подкрепа за лидера си, и вчера това не се случи. Лидерът на "Атака" и повечето му депутати не дойдоха на работа. Заради отсъствието им, както и заради липсата на депутати от БСП, ДПС и ГЕРБ, кворумът за малко да се провали в средата на заседанието. Срокът, в който лидерът на "Атака" трябва да реши дали да свали имунитета си, изтича в сряда.

От партията пуснаха сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заради изтеклото в медиите искане за имунитета на Сидеров заедно с част от доказателствата по текущото производство. От "Атака" твърдят, че това може да се използва за натиск върху прокуратурата.
Междувременно областният лидер на "Атака" в Шумен проф. Веселин Панайотов бе отстранен. След скандала във Варна той каза пред местни медии, че не разбира поведението на Сидеров, не го одобрява и не го смята за нормално. "Изказах лично мнение, но за съжаление то не се изтълкува в правилната посока, че спокойният разум е по-добър за партията, отколкото истерични прояви", каза проф. Панайотов пред "Труд".

Според координатора на "Атака" за Варна, Добрич, Шумен и Търговище Николай Александров отстраняването на професора предхожда изказването му и е заради мнения на атакисти, че не изповядва идеите на партията, пише "Труд".

Бившите депутати от "Атака" Георги Димитров и Павел ЧерневПавел Чернев Павел Чернев е български политик, народен представител в 40 Народно събрание от листата на пък обявиха, че ще поискат възстановяване на разследванията за серия от огнени атентати. Те установили самоличността на членове на група за палежи, подчинена на Сидеров, разкри Димитров пред "Труд".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2965 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.01.18 | 03:12

7
POMIARSKA OLIGOFRENSHTINA-TOVA E SIDEROV I ATAKA.

2014.01.18 | 03:12

6
Това ще е поредната уйдурма на трите комунистически партии -- БСП , ДПС и отрочето им Атака !!! Кукловодите -- комуноиди са готови с цената на всичко да запазят подкрепата на Болния Долен , за да спечелят още някой заблуден льольо да гласува за тях и за икономическите им интереси , особено като се има предвид умствения статус на избирателите им !!
haha

2014.01.18 | 03:11

5
духайте ве клоуни. всички се анолноподатливи дето плюете срещу атака. ББ ви найба, БСП години наред ви иба, Доган ви иба и пак гласувате за тях пеераси. Сега плюете срещу Атака, защото ви е страх и те да не ви найбат. Затова си подавате гъзъ на старите ви любовници Сергей и Орешарски да ви го турят с целия с орехите... Плюйте срещу атака мазохисти, нека ви шибът червените боклуци, герберите и рязаните щом ви харесва!

2014.01.18 | 03:10

4
Фикуса на БКПДПС как ще му вземат имунитета.Ще му го лъскат до последно.
Любо Ангелов

2014.01.18 | 03:10

3
Възхищавам се на дедовия си много е хубав по четири женички тиквички чукам на нощ и са доволни и щастливи си тръгват и харабията ми пе... все е здрав и все скача на горе но такива сме националистите и г-н Сидеров затова иска да ди изкара оная работа на площада защото ние можем и сме яки да не сме тюлени затива Деница Гаджева е яка знае кои да избере женицата

2014.01.17 | 22:52

2
И да го пазят и да не го пазят Сидеров-Бей е изпята песен на народа му омръзна от такива лекета.
МАЙСТОРА

2014.01.17 | 20:57

1
ЕИИИИИ, ПЛАТЕНИ ЛАЙНОМЕТИ ГРОБАРСКИ, БАЯ ВИ МАЙСТОРА КАЗА ЛИ ВИ ОТ ОНИЯ ДНИ ЧЕ НА ВОЛЕН НИЩО НЯМА ДА МУ ЗЕМАТ............ВИЕ СТЕ ТИКВИ КАТО НАЧАЛНИКА ВИ БОКО МАРКУЧА.............И ЦАЦАТА СЪЩО СЕ ИЗХВЪРЛИ КАТО ЧЕКИЯ НА ПЯСЪК, ТОЙ СЪЩО Е КУКЛА НА КОНЦИ...............И ЗНАЙТЕ ЧЕ АТАКА Е НЯКАКВА СИЛА И СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НЕЯ................

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини