Павел Чернев

Павел Чернев

Павел Чернев е български политик, народен представител в 40 Народно събрание от листата на Национално обединение „Атака”, по професия е юрист.

От 2007 - 2008 лидер на партия "Свобода". От 2010 г. е съучредител и секретар на „Партия за хората от народа”, която понастоящем издига кандидатурата му за президент на Република България.

Роден е в София, България. Завършва висше юридическо образование в Софийски университет „Св.Климент Охридски” през април 1993 г.

В края на 80-те и през 1990 г. взема участие в студентските движения за демокрация и гласност. Участва в подписката на „Екогласност” през 1989 г.; съучредител е на Федерацията на независимите студентски дружества. Активен участник е в студентската окупационна стачка от лятото на 1990 г.

1990-1996 г. завършва образованието си и е ангажиран с юридическата си кариера.

В средата на 1997 г. е съучредител и е избран за заместник-председател на патриотичната младежка неправителствена организация „ ВМРО-Спомагателна”. През 2001 г. Чернев е кандидат за народен представител от коалицията „ ВМРО – Гергьовден” , либерално-патриотична коалиция, спечелила 3.8% .

През март 2005 г. е поканен от Волен Сидеров за кандидат-народен представител от „Коалиция Атака”, а на 25 юни е избран за депутат.

След пътен инцидент през 2006 г. на магистрала „Тракия” възниква сериозен скандал между Волен Сидеров и Павел Чернев, освен това се задълбочават и идеологическите им противоречия. Чернев къса последователно с партия „Атака” и парламентарната група на „Коалиция Атака”.

На местните избори през октомври 2007 г. Павел Чернев е кандидат за кмет на София. От 41 кандидати, Чернев е 10-ти по изборен резултат.

В Европа става хлаждане на отношенията на „Свобода” с политическото семейство на Льо Пен. Сериозно влияние върху мирогледа на Чернев оказва уважавания австрийски политик Йорг Хайдер, който отстоява идеята за необходимостта от нов, общоевропейски политически субект, носител едновременно и на критицизма към евробюрократите, и на демократичните ценности на християнска Европа. В тази връзка през януари 2008 г. в Австрия са проведени редица срещи на ръководителите на „Свобода” и австрийски политици, интелектуалци, издатели и журналисти. През май Чернев е в Брюксел за среща с ръководителите на белгийската партия „Влаамс Беланг”.

Павел Чернев е последният български политик, срещнал се с Йорг Хайдер, преди ненавременната му кончина на 10.октомври 2008 г. В началото на 2009 г. е установен контакт с Йенс-Петер Бонде, дългогодишен евродепутат и един от най-известните евроскептици, известен още като „Мистър Прозрачност”.

На 5 февруари 2009 г. Чернев става един от съучредителите на „Либертас” , като в сградата на българския Парламент подписва заявителска декларация за регистрация на евро-партията пред Еврокомисията.

За парламентарните избори на 5 юли 2009 г. „Свобода” се коалира с патриотичната партиа на офицерите от запаса „Защита”.

Павел Чернев е кандидат (мажоритарен и пропорционален ) от Бургас. На 2 септември 2009 Чернев и активът на партия „Свобода” се присъединяват към движението SIOE – Stop Islamisation Of Europe.
 

Новини

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?