Данъчна ревизия за петима бивши министри

Петирима министри от служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май и Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко от кабинета Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г попадат под ударите на закона, пише в. "Преса".

По искане на Сметната палата на петимата се прави пълна данъчна ревизия от НАП. Причината - бившите министри не са подали в срок декларациите си за имоти и спестявания. Според закона това е трябвало да стане до месец от сдаването на властта. Масиран бойкот на закона са направили освен Игнатов и Асен ВасилевАсен Василев Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013, вицепремиер и министър на икономиката, Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013, министър на електронното правителство, екологичният министър Юлиян ПоповЮлиян Попов Юлиян Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 и военният Тодор ТагаревТодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. Тагарев е роден е на 18 април 1960 г.. Докладът на данъчните отива в ДАНС и ще бъде оповестен от Сметната палата.

Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко е напуснал поста на 22 февруари 2013 г., но се е отчел два месеца по-късно и затова е даден на данъчните. Тагарев е получил предложение от президента да му стане военен съветник след края на мандата на служебния кабинет, но той отказал. Възпитаникът на Харвард Асен ВасилевАсен Василев Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 е посочил в декларацията си, че има заем за обучението си от 50 038 долара, взети от физически и юридически лица. В същото време на влог държи над 56 000 лв. и е дал заеми за над 105 000 лв.

Коментари

 1. 2015.12.04 | 09:03
  глупости, ако ДАНС се захване с бившата тройна коалиция - ще трябва да се строят нови затвори
 2. 2015.12.04 | 09:03
  Решението е само едно_като СеверноКорейския Лидер . Да се хвърлят на 120 кучета за назидание и пример за следващите които изберем във власта.Не стане ли това до веки веков ще сме зле.......! Искам някой да ме опровергае_ но дали ще има такъв.
  1. 2015.12.04 | 09:03
   Момчиле,възразявам само за начина,не като корейците.Има си затвори.Но,лошото е,че трудно влизат белите якички.Защото си крадат законово т.е.приети са такива закони,наредби,правилници,че могат законово да забогатяват.Затова ние,обикновените хора сме безсилни и само ни остава да се чудим.Примера с Бисеров,оня шеф Харизанов/Нап.системи/,Кас.шеф от Бургас,съден и пуснат,депутати-българи от ДПС също крали,но имат депутатски имунитет.А ТЕЗИ от служ.правителство,че не са делкарирали доходи,само това да е,не е чак толкова лошо.
 3. 2014.01.04 | 18:40
  Големи ги приказватер ама ще видим каква ще излезе накрая работата или дето казва народът, "Гарван ,гарвану око не вади".
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет