Мартин Димитров: Реформаторският блок трябва да бъде запазен

  • 17 декември 2013 19:18

  • 2578
  • 4
Мартин Димитров: Реформаторският блок трябва да бъде запазен
©

Реформаторският блок няма алтернатива - той трябва да бъде запазен и развит, а проблемите в него да се решават с участие, а не с напускането му. Това коментира в интервю за Дарик бившият председател на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, който потвърди, че остава част от реформаторите, дори и ако цената за това е да се раздели със "Синьо единство" на Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

„Резервите ми към ГЕРБ са ясни, тъй като на гърба си усетих разделянето на „Синята коалиция" и участието на хора от ГЕРБ", напомни Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, допълвайки, че оттук нататък по конкретни теми Реформаторският блок може да има съвместни действия с партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Винаги съм търсил обединение на дясното и винаги е имало причина то да се направи донякъде, после да се спре и да се върнем назад, да не се направи докрай. Ясно се видя от последните парламентарни избори, че този път няма алтернатива. Ако по някаква причина Реформаторският блок започне да се разпада, цената ще бъде точно толкова голяма, колкото платихме на последните парламентарни избори", допълни Димитров.

Според него Реформаторският блок трябва да бъде запазен и развит. „Не, че няма проблеми в него - има и те един по един трябва да бъдат решавани. Но решението не е да не участваш - като не си вътре, не можеш да решиш проблемите, които възникват", каза още бившият председател на СДС.

По думите му има натрупано напрежение между партиите в блока. „Бях зает с други неща в последните седмици и не знаех, че напрежението е ескалирало толкова много. Има натрупано напрежение между „Синьо единство" и останалите партии в блока, което не е приятно и е стратегическа грешка. А мачът не е свършил - сега се създава коалицията и аз призовавам всички разумни хора да участват в Реформаторският блок", добави Димитров.

Той обясни, че се повтарят грешки от минало. „И аз нямам отговори на някои въпроси, но съм сигурен в едно - ще направя всичко, което зависи от моите усилия, нещата да не се повторят. Потенциалът е много сериозен, ако бъде развит. Защото объркваме сметките на много хора с един стабилен Реформаторски блок, който ще вземе много над 4%. Аз мисля, че Реформаторският блок има възможност при правилно развитие на нещата да се бори за спечелване на изборите. Има такъв потенциал, друг е въпросът дали ще бъде развит", коментира Димитров.

Снощи гражданският съвет на Реформаторския блок не взе решение за изключване на "Синьо единство" от преговорите, както поиска лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Съветът прие основните точки за споразумението, с което блокът да прерасне в официална политическа коалиция, като окончателното решение ще бъде взето в четвъртък със или без съгласието на "Синьо единство".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2578 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Що е то реформаторски блок?

2015.05.25 | 18:59

4
Какво ще реформира другарката Пръмова? Какво ще реформират отпадъците от СДС? Ще въртат Булбанк, продадена по-евтино от едногодишната й печалба? Или ще възстановят БГА Балкан? Или ще пуснат Кремиковци да работи? Или ще премахнат резултатите от ликвидационните съвети? Или ще възстановят електрониката? Или може би химическата промишленост? Не. Просто искат да докопат кокъла от ново, след като хората ги изхвърлиха! Май това е. А? И аз да ги подкрепя? Как да стане това?

2013.12.20 | 22:39

3
Разбира се имат потенциал,това са опитни политици,минали пред различни сътресения.Само на Надежда нямам доверие,тя все има претенции,че е голяма.По добра от нея е Кунева,макар самата Надежда да я плюе.Бих заложила на Кунева,защото е по дипломатична и не е дребнава като характер.И НИЕ КАТО БЪЛГАРИ ДА НЕ ГИ ОТРИЧАМЕ ВСИЧКИ,ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ Е ИЗМИСЛИЛ НЕЩО ПО ДОБРО ОТ ПАРТИИТЕ.

2013.12.18 | 11:29

2
Прав е М.Димитров,РБ трябва да бъде запазен,защото има изградени политици.Не е редно всички да плюем и обвиняваме,че държат кокала.По добре такива с опит,отколкото други,които тепърва започват.А младите където пожелаят да влизат в която партия искат.
681

2013.12.18 | 09:47

1
Тези тикви само бръмбари имат в главите си!Като как ще стане народът да ги подкрепи? Това няма да се случи НИКОГААААААААААААААА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини