Путин: Събитията в Киев са подготвени отвън. Янукович: По-добре лош мир, отколкото добра война

  • 02 декември 2013 18:47

  • 6474
  • 23
Путин: Събитията в Киев са подготвени отвън. Янукович: По-добре лош мир, отколкото добра война
© Getty Images/Guliver

Събитията в Украйна напомнят повече на погром, отколкото на революция. Според мен те са малко свързани с взаимоотношенията на Украйна с ЕС. Това заяви руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пред журналисти след преговорите с арменския си колега Серж Саркисян, информира РИА "Новости". Според него днешните събития в Украйна са подготвени с оглед на предстоящите в страната президентски избори.

Украинският президент Виктор Янукович призова днес протестите да бъдат само и единствено мирни и се обърна към  протестиращите и полицията с призив да спазват законите,  цитирано от Ройтерс. "По-добре лош мир, отколкото добра война", каза той в телевизионно интервю. Това бе първият коментар на президента за масовите вълнения през уикенда и след резкия завой, който  Янукович направи от Европа към Русия. "Всеки трябва да спазва законите в нашата държава", каза той.

Премиерът на Украйна Микола Азаров заяви, че политическата опозиция си прави илюзия, като си мисли, че може да преобърне установения ред. Азаров заяви, че началникът на столичната полиция Валерий Коряк е уволнен заради силовото разпръсване на проевропейския протест на 30 ноември, предаде Интерфакс. „След събитията от петък срещу събота началникът на полицията е уволнен, а със всички сътрудници бе проведена усилена разяснителна дейност", посочи той по време на среща с чужди посланици в Киев.

Украинският премиер заяви, че ситуацията, създала се около акциите на протеста в Киев, има признаци на  държавен преврат, предаде ИТАР-ТАСС.  "Това има всички признаци на държавен преврат. това е много  сериозна работа. ние проявяваме търпение, но бихме искали и  нашите партньори да не мислят, че всичко е позволено", подчерта  Азаров на среща с посланици от ЕС, Канада и САЩ.

Азаров съобщи, че в Украйна се блокират сгради на държавните учреждения, че държавните служители не могат да отидат на  работа, не могат да изпълняват основните си функции и това ще  повлияе на изплащането на заплати и пенсии.  По този повод той помоли чуждите посланици да призоват  украинската опозиция да демонстрира мирно без използване на  сила. "Повярвайте, те ще се вслушат в думите ви", това ще има  много голям принос, каза той.  Премиерът каза също, че ситуацията с масовите протестни  действия в Киев е станала неуправляема, че правителството, без  да снема вината от правоохранителните органи, смята, че  политиците, присъединили се към протестите, рязко са  радикализирали обстановката.

Масовите акции придобиха неуправляем характер, а по-точно - управляем от страна на определени политически сили. Ние знаем  кой стои зад провокациите. Ще дойде време тези хора да бъдат наказани, каза Азаров. Знаем, че опозицията подготвя план за завземане на  Върховната рада (парламента), заяви премиерът. Как мислите,  можем ли да се отнесем към това с безразличие? Разбира се че не. Нали не мислите, че не разполагаме със средства да въведем ред. За 10 минути входът към Министерски съвет може да бъде  разчистен. Ние обаче не предприемаме това, въздържаме се от  употреба на сила, подчерта Азаров. Украинското правителство иска опозицията да деблокира  сградите на държавни учреждения, за да се възобнови нормалната  им работа, каза министър-председателят.

Участници в протестните акции, организирани от опозиционните партии "Баткившчина", УДАР и "Свобода" превзеха сградата на  столичното кметство, Дома на профсъюзите и блокираха работата на правителството, припомня ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6474 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
AJ4A

2013.12.04 | 20:56

23
Този на снимката е най-голямото недоразучение на света за последните 100 години!!!! Жалък комплексиран недъгав нещастник, който иска целия свят да се върти около невзрачната му особа!!!

2013.12.04 | 20:56

22
Току що се описа перфектно. Путин is known all over the world biatch!!!

2013.12.04 | 20:56

20
Аз не мога да ги разбера тези, които толкова много обичат и харесват Русия защо не отидат да живеят там. Живял съм там 6 г.. Повярвайте ми в Европа е по-добре

2013.12.04 | 20:56

21
А КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ НЕ ХОДИМ ТАМ БЕ ЛАЙНАР? ХОДИМ КЪДЕТО СИ ИСКАМЕ!
...

2013.12.04 | 20:56

19
Хахаха.Тия украинци грам мозък ли нямат.Какво се натискат за тоя ЕС.ЕС се разширява на изток с цел увеличаване на пазарите за евтините си боклуци,наркотици и т.н.Не че сега са добре украинците,ама като им отнеме Европа и малкото предимства ще станат като нас.Естетсвено в случая с Украйна ЕС иска да се навре максимално близо до Русия и да сложи ръка върху газовите пътища към Европа.А и да не забравяме евтината работна ръка за западноевропейските икономики.Че и Украйна голяма ей-над 40 млн.Много ми е смешно като каже някой-"Отидох на Запад,много пари къртя".Ами пурко къртиш ама вземаш 3 пъти по-малко от някой немец,англичанин или французин...

2013.12.04 | 20:55

17
Да абсолютно си прав за всичко! Но знаеш ли приятелю къде ти е грешката. Ти мислиш от страната на бедния и никога няма да успееш. Аз имам фирма в Украйна и мисленето ми е от страна на ЕС. Тук съм да ги експлоатирам и да печеля. Затова и поляците дойдоха

2013.12.04 | 20:55

18
Азаров и Станишев да не са рода?Същите приказки за преврати и метежи,а всъщност са едни комплексари,които си мислят ,че народът им е длъжен с нещо.
до курвю ангеров

2013.12.04 | 20:54

16
кой си ти бе цървулане тъпа продажна овца,цял ден лаеш по форумите за парче пица защитавайки сидераста дето ни набута комунистите и турците,ходи духай на баща си измет гноместа

2013.12.04 | 20:54

15
любчо ти си толкова тъп че, ако има някаква възможност да се осъзнаеш направо ще се гръмнеш.

2013.12.03 | 19:06

14
Ало,украинците,не ви трябват европейски крадци и лицемери!
аз

2013.12.03 | 19:06

13
Боже, и на коя космоса му е крив. Същия като нашите шушумиги, същия изказ. Нали са от една школа ...
Ares

2013.12.03 | 19:06

12
Всеки иска в този прословут ЕС, но не знае какво представлява. Като промити мозъци - ИСКАМЕ ЕВРОПА, ИСКАМЕ ЕВРОПА... Ние като влезнахме, та какво? По-добре ли стана? Все същата пумия, бедност, никакво развитие, деградация, наркотици и всякакви други хубави неща. Ама нали еврейчетата пълнят гушите от държавите роби на ЕС. А вие глуаци, които си плюете по руснаците, сте едни жалки, мизерни плъхове. Русия е велика държава и винаги ще бъде, жалки туркофили и американофили такива.
az

2013.12.03 | 10:44

6
Ти си ЛУД
гражданин

2013.12.03 | 19:06

11
ами то и глухите кучки разбраха, че всички източноевропейски държави се клатят по един и същи начин чрез платените еврейски подлоги сорос и компания. да но 2013 не нито 97 нито 2001 нито 2003. америка е фалиралата еврейска държава на която няма кой да и дръпне казанчето за да изтече в канала.еврейското господство над света упражнявано чрез сащ е към края си! няма кой да плаща повече за световния ционизъм във формата на американски измпериализъм!!! край

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини