Журналист: ГЕРБ и ДПС обмислят нов кабинет с Йовчев начело и отстраняване на "Атака"

  • 05 ноември 2013 10:45

  • 4309
  • 10
Журналист: ГЕРБ и ДПС обмислят нов кабинет с Йовчев начело и отстраняване на "Атака"
©

ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в рамките на сегашния парламент. Това пише журналистът Веселин Желев в блога си, като се позовава на свой добре информиран източник, пожелал анонимност, пише "OFFnews.bg".

”Главната цел е да бъде отстранена “Атака” от ключовата ѝ позиция в парламента и да се намалят вредите, които тя носи на представените в него партии и на страната".

Източникът не посочи дали споменатите партии окончателно са си стиснали ръцете за плана, нито кога и как точно се очаква той да влезе в действие. По думите му доверието между партньорите в сегашната коалиция БСП и ДПС е силно разклатено”, посочва авторът.

“ДПС не посочи целите на посещението в официалното съобщение за него, което помести на уебсайта си.

Публична тайна в Брюксел е обаче, че съжителството с “Атака” вреди на репутацията ДПС в Европа и изнервя сестринските му партии в кампанията за европейските избори догодина. Това се чувства особено силно след гласуването по мораториума за земята и антибежанската кампания разпалвана от националистите в България.

Заедно ГЕРБ и ДПС биха имали 133 от 240 места в парламента, което отнема на “Атака” ключа към кворума и към евентуални предсрочни избори.

Неотдавна лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г похвали публично Йовчев, разграничавайки го от правителството. “Не му завиждам на Йовчев, защото на него ще му падне главата, а той е добър министър. Орешарски и Станишев са безотговорни хора” бе цитиран да казва Борисов в Сливен на 13 октомври.

Блогърът Иво Инджев предположи по-рано днес, че оставката на Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент от постовете му в парламента и в ДПС е била цената Борисов да стопли отношенията си с Доган и Местан. Той припомни, че на 21 февруари при оставката на Борисов Бисеров намекна от парламентарната трибуна за връзки между напускащия премиер и подземния свят.

ДПС са разочаровани и от 59-те си съюзници от БСП, които подкрепиха предложеното от Сидеров решение за продължаване на мораториума върху продажбите на земя на граждани от други страни на ЕС.

“Под благовидния предлог да спасят страната от “Атака”, другите парламентарни партии ще ѝ дадат шанс да се класира за парламента на едни следващи избори”, каза източникът. “Те ще я освободят от непопулярната задача да крепи правителството, а новото правителство ще освободят от компрометиращата подкрепа на “Атака”.

Електоралният рейтинг на партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в момента е под 4-процентовия праг за влизане в парламента.

“Атака” вече яхна недоволството от бежанците”, добави източникът. “Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва пък – социалното недоволство. Така “ранобудните студенти” и протестиращите от юни ще са само някаква бледа сянка пред това, което двамата популисти могат да спретнат”, пише Веселин Желев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4309 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ПЪЛЕН ЦИРК

2013.11.05 | 19:51

10
Е ТОЯ ВЕЧЕ Е ЗГЪНАЛ 5000$ ОТ ПУДЕЛА. ПО СМЕШНО НЕЩО НЕ БЯХ ЧУВАЛ. НО ОДОБРЯВАМ,НЯМА САМО ДЖУДЖЕТО ДА СКУБИ ЧАЛМАТА (ДУГАНА),НЕКА И НЕГО ДА ГО ИЗРЪСЯТ МАЛКО.

2013.11.05 | 19:51

9
Незабравяйте кой направо Бойко генерал Доган след това бойко му подари куенце и му ходи в сараите много пъти на гости а медиите на Пеевски обслужваха бойко над 3 години....МИСЛЕТЕ

2013.11.05 | 19:50

8
МАСКИТЕ ПАДНАХА БОЙКО КУРВА НА ДОГАН

2013.11.05 | 19:50

7
нИЩО НЕВЪЗМОЖНО НЯМЯ СЛЕД ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА сИДЕР!!!
мечето ръкспин

2013.11.05 | 19:39

6
герб,дпс,бсп и техните патерици членуват в ОЧЗ

2013.11.05 | 19:33

5
Печелившият ход на БСП е правителството да подаде оставка, при нови избори ще вземат доста гласове, ще се отърват от Атака, а може отново да бъдат в управлението. Иначе истинските протестти и стачки предстоят, правителството ще падне и всички негативи на следващи избори ще обере БСП, както след предишната тройна коалиция. ДПС ще излезе чисто, като момина сълза и може да е в следващото управление. За атака е ясно, тя е на бунището.

2013.11.05 | 17:02

4
Това е най-естествената коалиция. Боко би си продал задника за власт.

2013.11.05 | 17:02

3
АТАКА стана непреодолим фактор , особено в последно време ! Народната подръжка за нея се увеличава , заради верните позиции, които заема ! Брюксел и местните слуги дасийбат мамата !
old metal fan

2013.11.05 | 17:01

2
Не бях чел нещо по-тъпо,смешно и жалко от това.Абсолютна провокация.Някой,някъде се опитва да намести някак,някакви неща.

2013.11.05 | 16:25

1
ОФГНУС Е НАЙ-МАНИПУЛАТИВНОТО МЕДИЙНО ИЗРОДЧЕ ЕВЪР!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини