Започват спецоперации в районите с бежанци (видео)

  • 04 ноември 2013 15:50

  • 5523
  • 17
Започват спецоперации в районите с бежанци (видео)
© Булфото

Намаляване на броя на нелегалните имигранти е първата цел на Плана за овладяване на кризата, възникнала вследствие на масовото навлизане на хора, търсещи закрила на територията на България. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

„Ще предложим проектът за план да бъде приет на заседание на Министерски съвет. В него си поставяме седем основни цели, каза Йовчев. В този план са заложени и необходимите ресурси – технически, материални, финансови, източниците за тях, сроковете и план кой ще носи отговорност за изпълнението”, обясни Йовчев.

Освен намаляването на броя на бежанците, втората основна цел е гарантиране сигурността на българските граждани, каза министърът. Сред целите са заложени самоиздържане на бежанците и принос към социалната система и ефективна комуникация с обществото. Работим по увеличаване на граничните патрули по българо-турската граница, посочи Йовчев. Ще се усили наблюдението и на участъка от морската ни граница с Турция.

„Друга мярка е засилено полицейско присъствие и провеждане на специализирани полицейски операции в районите с концентрация на бежанци. Това няма да е инцидентно и да е свързано само с инциденти като с 20-годишното момиче. Това ще бъде постоянно”, обясни вицепремиерът.

За всяка една от инициативите са предвидени дейности, които имат срок, в който да бъдат изпълнени, организация, отговорен държавен служител, който носи отговорност за това, необходимите ресурси, източника на финансиране и статут докъде е стигнало изпълнението на мерките.

„Ще делим идващите хора на три групи. Първите са такива, които Агенцията по бежанците трябва да се произнесе бързо и те видимо нямат основание на търсят статут на бежанци у нас. Втората група ще са хора, за които видимо по критерии става въпрос за хуманитарен проблем – майки с деца. За тях ще има ускорена процедура. Третата група, за които няма достатъчно данни, ще бъдат настанявани в места за настаняване от закрит тип. Докато не се произнесе Държавната агенция за бежанците, ще бъде ограничено движението им”, посочи Йовчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5523 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.11.05 | 11:08

17
Защо чак сега.До сега защо спаха.Защо не се спазват законите на тази страна.Нека да има масови проверки из цялата страна за лични документи и като се хванат такива нелегални емигранти веднага да се експулсират от страната както е редно по закон.Мисли ли някой за тази държава в кои ръце я оставят.

2013.11.05 | 11:07

16
Орешарски и Йовчев трябва да бъдат съдени , че не изпълнават законите и застрашават живота на българите !
мнение

2013.11.05 | 11:07

15
Драги съграждани,виждате ли какво се случва във скъпата ни България.Както по горе пише имаме 2 милиона цигани които може би са по малко де още толкова пенсионери ,просто държавата е пред демографски сриф и никои не прави нищо по въпроса .Циганите масово не работят размножават се за да могат да взимат помощи и детски и в по малките населени места направо ограбват българите няма кой да ни зщити в собствената ни държава.Лошото е че ще става по зле и след 20 години българите ще бъдем малцинство в собствената си циганска държава.Защото всеки изпозва циганите заради изборите а след това не се прави нищо за да се интегрират и да се орбазоват ,като не ходят на училище няма помощи ,колко българи има които няма какво да ядат да не са трагнали да крадат или да получват помощи а сега на всичко отгоре и бежанци .Много лоши времена ни очакват господа ако не се вземат мерки на време а може би вече е късно

2013.11.05 | 11:07

14
Райони с бежанци а? Ами утре щестанат квартали с бежанци, после селища с бежанци и т.н. и тогава какво правим с тия 7 мерки? Оставка боклуци!!!
милан

2013.11.05 | 11:07

13
Другарю Йовчев , оправете си хората защото гранични полицаи са комбина с каналджиите ! Трябва жестоки мерки срещу подкупни служители които пускат в държавата нелегално хора! Такива са заплаха за националната сигурност и живота на сънародниците ни !

2013.11.05 | 11:07

12
Палячовци. Както са събрани милите бежанци в няколко лагера пускате зарин и после обвинявате бунтовниците или правителството на Сирия и точка. Роската и Пацата изказват съболезнования, Обама и Путин ще изтрият Сирия от картата, защото са използвали химическо оръжие, ние прибираме кинтите от Европата дето ги пратиха и ги раздаваме на бабите и дядовците като коледни надбавки. Като ви е малко акъла питайте, но не се излагайте с тия мерки за интеграция бе смешници!

2013.11.05 | 11:07

11
Аз се сещам за една по-ефективна. ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ПРИБИРАЙТЕ ТИЯ ИЗРОДИ ! А тези дето вече са тук да хващат пътя обратно за Сирия, КАТО НА ИЗЛИЗАНЕ ДА НОСЯТ ПО ЕДИН ЦИГАНИН НА РАМЕНЕТЕ И ПО ЕДИН ПОД ВСЯКА МИШНИЦА !
не ви вярваме

2013.11.05 | 11:06

10
ЗАШО НЕ ЗАТВОРИТЕ ГРАНИЦТА БЕ ПРЕДАТЕЛИ - ЗАЩО ВЪОБЩЕ ГИ ПУСКАТЕ ПРОДАЖНИЦИ - КОПУПЦИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО !ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА ВЕДНАГА И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ ВКАРВАТЕ В БЪЛГАРИЯ ! ПРОДАЖНИ МАСКАРИ !
123

2013.11.05 | 06:42

9
Първо се справете с каналджийте и корумпираните граничари
Ванче Михаилов

2013.11.05 | 06:42

8
Прах в очите на хората.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини