10% от БВП на Европа идва от логистичния сектор

  • 31 октомври 2013 13:10

  • 718
  • 0
10% от БВП на Европа идва от логистичния сектор
©

Логистичният сектор е основен движещ механизъм на икономиката, с дял от над 10% от брутния вътрешен продукт на Европа. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на на откриването на конференция: „Технологични тенденции в логистиката: Продукти и решения“, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Развитието на товарната транспортна логистика и създаването на благоприятна среда за ефективно функциониране на логистичните системи е приоритет в работата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, каза още министър Папазов. По думите му, водещ фактор в този процес е модернизирането на транспортната инфраструктура.

Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на подчерта, че основна част от усилията на министерството са насочени към развитието на инфраструктурата по приоритетните трансевропейски направления и изграждането на интермодални възли в ключови точки на територията на страната.
„Паралелно с това се стремим да внедряваме и нови технологии в отделните видове транспорт. Интелигентните транспортни системи позволяват не само намаляване на разходите, но и повишаване на качеството на предлаганите услуги и по-ефективно функциониране на транспортно-логистичната система“, каза в заключение министър Папазов.

Последвайте канала на

718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини