Нинова: Бюджетът е ляв реализъм

  • 25 октомври 2013 17:35

  • 969
  • 4
Нинова: Бюджетът е ляв реализъм
©

Бюджетът е ляв реализъм. Приходната част е завишена с 1 млрд. и 400 млн лева, но те са реални. Очакваме икономиката да заработи и да влизат повече пари в бюджета, също така ще се борим с контрабандата и със сивия сектор. Това заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването "Още от деня" по БНТ.

Да, растежът от 1,8% е реален и нямаме съмнения за него, каза още тя.

Позицията на колегите от ГЕРБ по отношение на приходната част е неразбираема. По отношението на пенсиите - увеличаваме ги по швейцарското правило. Мак пенсии се изчисляват като 35% от максималния осигурителен праг, каза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Попитана за 6-те лева, които ще се увеличат от 1 юли и дали ще бъдат усетени, тя отговори, че желанието им е хората да получат повече, но реалностите са такива. НОИ не може да си ги позволи. Става дума за 11 мрд. лева, а това е много за социалната сфера, обясни тя.

На въпрос за промените спрямо банките, тя заяви, че не вижда какъв недопустим натиск е да се променят условията като се уведомяват клиентите, каза още Нинова.

Попитана за мораториума и какво следва сега, депутатът от Коалиция за България заяви, че първо ще обжалваме конституционния съд и неговото решение е окончателно. Не съжалявам, че гласувах в подкрепа на мораториума, защото това бе желание на избирателите ми от София област, но съжалявам, че не можах да ги убедя, че това е неработещо, уточни Нинова. По думите й това решение не е било опит да се угоди на Атака.

На въпрос какви ще са последиците на това решение върху коалицията им с ДПС, тя заяви, че се надява това да не се отрази сериозно, защото имат да свършат много работа още.

Що се отнася до протеста на студентите, Нинова каза, че го приема, стига те да не пречат на тези, които искат да учат.

Трудно се работи в тази среда - и с натиска отвън, и с работата на ГЕРБ. Има още много работа да се свърши по антимонополното законодателства. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е депутат като всички нас и има право да работи. Ако този закон, по който е работил, влезе в НС - ако той има конфликт на интереси, трябва да ги декларира при гласуването му, уточни още Нинова.

Последвайте канала на

969 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
oi

2013.10.26 | 08:37

4
E, такова животно като ляв реализъм нама.....комунистическата идея е утопия, а т.н. комунисти са крадци, убийци, лъжци и мръсници, където минат и трева не никне.

2013.10.26 | 08:34

3
Ляв популизъм! ОСТАВКА! НАГЛИТЕ пореден епизод!

2013.10.26 | 08:34

2
лъжа след лъжа.
Не сме олигофрени Нинова

2013.10.26 | 08:34

1
Общо взето дъвки залагалки за ромите и пенсионерите в деменция. А кой ще изплаща заема Другарко Нинова? Кой? Кой? Кой?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини