Корнелия Нинова: Глобяваме соцдепутатите рецидивисти

  • 11 октомври 2013 08:07

  • 1546
  • 3
Корнелия Нинова: Глобяваме соцдепутатите рецидивисти
©

Трудно се работи в тази ситуация в парламента. Надявам се да го докараме до края. Вторият вот на недоверие няма да доведе до нищо. ГЕРБ съсипват най-силното оръжие на опозицията. Те се опитват да отвлекат вниманието от важните закони, които приемаме.

Това заяви в сутрешния блок на TV7 Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от БСП. Към момента няма финансови санкции за депутатите от ПГ на Коалиция за България, но това ще стане в най-скоро време. Глобите ще са между 200-300 лева. Имаме списък с депутати рецидивисти, които отсъстват често. Имена няма да кажа. В този списък има 10 наши колеги. Санкциите ще важат за всички, дори и за Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, обяви Нинова. Този парламент ще продължи да работи въпреки непрекъснатия риск от липсата на кворум. Това ще стане с желание. Изпитваме тягостно чувство, че в Народното събрание се случват тези неща. Няма дебати, няма смислени разговори. ГЕРБ прилагат процедурни хватки, за да пречат на работата. Идеята им е да покажат, че парламента не работи и трябват предсрочни избори. Те искат да със властта и ясно показаха, че не могат да действат като опозиция, заключи Нинова.

Трябва да променим законовата система по такъв начин, за да не се допуска повторен случай като тефтерчето на Филип Златанов. Трябват правила, контрол и драконовски наказания за тези, които не спазват правилата, разкри Нинова. Тя категорично отказа да коментира отложения вчера процес срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Това е работа на съда и аз няма да коментирам нищо, каза тя. Нинова разкри, че е оптимист за Бюджет 2014 година. При формирането на Бюджета няма скрити и тайни срещи. Аз съм председател на социалната комисия в парламента и мога да кажа, че вече е почти сигурно, че от догодина се връща швейцарското правило за пенсиите. Минималната работна заплата става 340 лева. Правим всичко възможно да дадем коледни добавки на пенсионерите, разкри Нинова.

Соцдепутатката разкри и редица факти от оплакванията на български производители срещу големите търговски вериги. Всеки ден в комисията получаваме оплаквания. Най-често срещаните са, че веригите не плащат на българските производители с месеци. Има и доста странни такси, които веригите изискват от родните производители. Примерно такса рожден ден на магазина, такса за амбалажната хартия. Общо 17 такива безумни такси. Тези хора трябва да разберат, че тук не е Занзибар. Да, открили са работни места, но трябва да спазват правилата. Надявам се, че подготвените промени в законодателството срещу монополите, ще бъдат приети до края на годината, завърши Нинова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.11 | 16:19

3
Червените мърши под строй се изповядват в телевизията на "нашия човек " ТВ 7 . Бойкот на измекярската телевизия !!! Не гледайте червената телевизия ТВ 7 !!!!!
Гейчо-Сергейчо

2013.10.11 | 16:19

2
КУРнелия,рецидивистите в ПАЗАРДЖИШКИЯ ЗАТВОР!

2013.10.11 | 15:55

1
Това заяви в сутрешния блок на TV7 - ТОВА МИ СТИГА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини