Парламентът търси "калинки" на ГЕРБ

  • 16 октомври 2013 06:11

  • 1415
  • 3
Парламентът търси "калинки" на ГЕРБ
© Булфото

Временна анкетна комисия ще рови къде в държавната администрация ГЕРБ са назначавали свои хора без конкурс. Целта й е да направи цялостна проверка и да установи всички случаи на "грубо партизирано кадруване" в държавата, пише "Стандарт".

Проекторешението за създаването на комисията вече е внесено официално в деловодството на парламента и се очаква скоро да бъде гласувано в пленарна зала. Идеята е на председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и е подкрепена и от групата на "Коалиция за България".

Според Местан тогавашните управляващи са заобикаляли Закона за държавния служител и са назначавали масово без конкурс. По негови думи конкурсният подбор е бил заменен с критерии от рода на "рита с мен футбол", "заедно сме тренирали карате" или "съгласувано с областната структура на ГЕРБ".
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1415 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.16 | 10:17

1
да се провери,и коя от депутатките на герб не е минала през леглото на боко
ц

2013.10.16 | 16:05

2
Да проверят Земеделското ...там е страшно
не вярваме,че нещо ще се промени

2013.11.20 | 08:37

3
Елате в 8 поликлиника-шефа и обкръжението му,всички са мастити гербери,даже си имаме щерка на депутатка от Герб госпожа Дукова,която зае място без нужна квалификация.Това се знае,но никой не си помръдна пръста да промени нещо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини