Плевнелиев поздрави Бокова за преизбирането й

  • 05 октомври 2013 15:54

  • 1220
  • 1
Плевнелиев поздрави Бокова за преизбирането й
©

В телефонен разговор днес президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е поздравил Ирина Бокова за преизбирането й на поста Генерален директор на ЮНЕСКО още на първи тур, съобщават от прессекретариата на държавния глава, предава БТА.

Според президента изборът й е доказателство за нейния професионализъм и успех за българската дипломация, както и ярък пример, че Ирина Бокова се е справила изключително успешно по време на първия си мандат начело на организацията. Изборът за втори мандат на г-жа Бокова е доказателство, че българите могат да заемат високи позиции в авторитетни международни организации и да се справят успешно с предизвикателствата, пред които са изправени.

"Преизбирането Ви на поста Генерален директор ще даде възможност да бъдат успешно продължени и завършени предприетите реформи в ЮНЕСКО, които целят оптимизиране на дейността на организацията и повишаване на нейната ефективност", е допълнил по време на разговора Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Той е споделил, че особен приоритет за България е опазването на културно-историческото и природно наследство и адекватното му представяне в ЮНЕСКО. Двамата са се обединили около виждането, че преизбирането й е важно за България и региона и очакват доброто сътрудничество с Организацията да продължи, посочват от прессекретариата на президента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
румен

2013.10.12 | 22:56

1
И какво е направела Бокова за България????Нищо!!!!От комунист, неговите син, снаха, дъщеря и "другари"нищо добро не може да се очаква, те са свикнали само да лъжат, крадат, убиват и мамят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини