Плевнелиев: Целта на политиците не трябва да бъде докопването до каците с мед

  • 04 октомври 2013 21:05

  • 1816
  • 11
Плевнелиев: Целта на политиците не трябва да бъде докопването до каците с мед
©

Надявах се организираното противопоставяне на протестиращи срещу контрапротестиращи да е останало в миналото. За съжаление не е така. Всички искаме работещи институции и демокрация. Не може разделянето на нацията да бъде цената на успеха за който и да е политик.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в предаването "Панорама" по БНТ. Стоя зад думите си, произнесени в това студио, че свалям доверието си от кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Въпросът за назначението на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на не е кой, а защо назначиха такава спорна кандидатура, продължи Плевнелиев. Не искам да бъда силен президент. Искам да бъда полезен президент. С инициативата "Диалог с гражданите" се опитвам да постигна точно това. Каня всички протестиращи, включително и тези, които са пред Президенството всеки ден и искат моята оставка. Тези хора бяха чути и поставиха своите проблеми и въпроси, категоричен беше Плевнелиев. Президентът отрече за какъвто и да е конфликт с Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Тя се справя добре с поставените й задачи. Не може да има разделение между нас. В Президенството се работи професионално и експертно, допълни той.

ГЕРБ също носят вина за случващото се в парламента, даде своя коментар Плевнелиев за провалените парламентарни заседания. Институцията Народно събрание е с рекордно нисък рейтинг. Там процъфтяват партизанските битки и процедурните хватки. Всички политици в България, включително и аз, трябва да се замислим за това, обяви президентът. Хората поставиха категорично своите искания, виждания и проблеми. Въпросът е дали решаваме тези проблеми, запита той. Политическото противопоставяне е част от демокрацията, но по националните въпроси трябва да има обединение. България се нуждае от много реформи, някои са жизнено важни и трябва много работа, а не дребни политически боричкания. Трябва да търсим национално отговорната позиция. Нямам специално отношение към герб, заяви още Плевнелиев.

Президентът коментира и спорното предложение от страна на БСП за връщане на Параграф 12. Държавна сигурност трябва да отиде в музея. Трябва да приключим веднъж за винаги с комунистическата действителност. Категорично заявявам, че не мога да подкрепя връщането назад. Категорично не подкрепям връщането на параграф 12. Ако параграф 12 се върне във вида, в който съществуваше, аз ще наложа вето. Има решение на проблема без да се стига до този акт, каза Плевнелиев. Целта на политиците не трябва да бъде желанието да се докопат до каците с мед. Буров го е казал преди години: Целта на политиците са пържолите, жените и парите, парите, парите... Не трябва да крием нищо, когато управляваме каците с мед. Първата каца с мед е къде се държат държавните пари. Втората е обществените поръчки. Третата голяма каца с мед е приватизацията. Трябва да има прозрачност при управлението на тези каци с мед, обясни президентът.

Той говори и по темата за олигархичните кръгове. Олигарсите в България са една шепа хора. Те зависят от държавата. Те не могат да живеят без държавата. За мен е много важно да дадем решението на този проблем. То е много лесно. Посочваме каците с мед и виждаме кой се е облажил от тях, разкри Плевнелиев. Трябва да сме наясно, че не всеки богат човек е олигарх. Има много бизнесмени, които са спечелили парите си с честен труд и много работа. Аз вярвам, че българския елит е много отговорен. Решението на днешните проблеми е единствено диалога. Аз няма какво да крия от българската нация, завърши Плевнелиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1816 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.03.21 | 06:56

11
Урод ! Разцепи народа , сега се надявал кретенът !В челните редици на олигархията , крадец и далавераджия ще ми се прави на умряла лисица !МАХАЙ се турски ибрикчия !ПРЕДАТЕЛ !
shatterer

2013.10.13 | 16:46

10
Това го кажи на твоя вожд бойко.....той все тия каци сънува!

2013.10.13 | 16:46

9
Скрий са бе мушморок Оххххх вече ми е смешно като го видя тоя то да плаче ли човек да се смее ли охх
Видов ден

2013.10.13 | 16:46

8
Плевньо, Плевньо-о-о! Предатеите винаги са имали незавидната съдба да бъдат отритнати и вечно да чувстват омразата на хората. Така, че и твоето време ще дойде. Който нож вади.....
КАКА

2013.10.13 | 16:46

7
уважение и респект господин ПРЕЗИДЕНТ

2013.10.13 | 16:45

5
Какво уважение бе, какъв респект за тоя мухльо бе, гербаджийска тикво ! Този е помак-предател , червен комунист,продал се за много пари ! ДОЛУ !!!!!!!
баба гицка

2013.10.13 | 16:45

6
БРАВО -- ТОВА Е ТОЧНИЯ ПРЕЗИДЕНТ - да сте чули някой политик да говори и действа за БЪЛГАРИЯ, --- ако разкаже за каците на олигарсите --- ГОСПОД ДА ГО ПАЗИ --- ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ И ДС СА ГАДНИ МРЪСНИЦИ

2013.10.13 | 16:45

4
ТИ СИ АБСОЛЮТЕН ШИЗОФРЕНИК !

2013.10.13 | 16:45

3
Умен човек

2013.10.12 | 22:56

2
ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ГИ РАЗОЧАРОВАЙ ДЕ, ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ПОЛИТИЦИ, А ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА.

2013.10.12 | 22:54

1
Palachinkata se obrushta sled kato useti narodnata lubov .Podlizurko ,ama sled dujd kachulka .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини