Ген. Кирчо Киров: Имаме разузнавачи като Джеймс Бонд

  • 25 септември 2013 17:35

  • 2894
  • 4
Ген. Кирчо Киров: Имаме разузнавачи като Джеймс Бонд
©

По времето, когато аз бях директор на НРС, подготвихме разузнавачи, знаещи арабски език. Ако гледаме от дистанцията на двете години, в които не ръководя службата, се надявам тази практика да е била продължена. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след.

"В нашата страна се подготвят много малко хора с редки езици. Освен това в НРС подборът на кадрите е много строг и може да се получи така, че човек, владеещ отлично няколко езика, да не покрива други критерии", обясни той. В отговор на въпрос родил ли се е българският Джеймс Бонд, Киров каза: "В службата работят хора, притежаващи качествата и на Джеймс Бонд, и на Емил Боев (б.р. - герой от шпионските романи на Богомил Райнов)".

"Държавното ни ръководство беше изненадано от развоя на кризата в Сирия. Още през 2004-2005 г. предупреждавахме за риска от бежанска вълна като риск за националната ни сигурност. Прогнозите ни се базираха на базата на наблюдение на процесите в Близкия Изток. През 2004 г. получихме и информация от израелските служби за възможност за терористична атака в България. Предадохме информацията по надлежния ред. Атентат като този в Сарафово обаче трудно може да бъде предотвратен", посочи бившият шеф на разузнаването. По думите на ген. Киров службите ни за сигурност са недостатъчно финансирани и материално обезпечени.

Бившият шеф на НРС заяви, че обвинението срещу него за безотчетно присвояване на близо 5 млн. лв. безотчетни агентурни пари, е политически акт.

За информацията, засягаща вероятен атентат срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, бившият шеф на разузнаването потвърди, че информацията е получена от партньорска служба от региона и лично той я е получил от съответния шеф на службата. Киров потвърди и получаването на данни, че атентаторите възнамеряват да заменят Борисов с Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. "Преценихме, че това не е сериозно и не го докладвахме на висшестоящите лица", уточни той. Ген. Киров обаче обясни, че информацията по този случай е била принципна, а не конкретна, не е визирано конкретно лице или среди, които евентуално биха извършили този атентат. Той съобщи, че лично е информирал Борисов за получените данни, но без частта за Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2894 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
историчар

2013.09.25 | 18:19

1
А Авакум Захов ?
БОЗДУГАН

2013.09.26 | 21:29

4
Имаме един голям CUR , но и това вече не е сигурно !
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.26 | 21:29

3
Генерале,като имаме такива разузнавачи ми кажи! КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ! Аз не съм разузнавач но ще ти кажа,това е Волен Сидеров!Иначе Орешарски много отдавна да беше казал че е Гейчо или Местанчо. Волен е злобар и само той може да се изцепи с Пеевски който също е злобар!

2013.09.26 | 21:28

2
ХАХАХАХА ТУКА МОЖЕМ ДА ПОСПОРИМ КИРЕ ДЖЕЙМС БОНД ХО ХО ХО пусни ги при мене ако минат изпита ще минат навсякъде но подозирам че 99.99 ще се провалят

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини