Ген. Кирчо Киров: Имаме разузнавачи като Джеймс Бонд

  • 25 септември 2013 17:35

  • 2894
  • 4
Ген. Кирчо Киров: Имаме разузнавачи като Джеймс Бонд
©

По времето, когато аз бях директор на НРС, подготвихме разузнавачи, знаещи арабски език. Ако гледаме от дистанцията на двете години, в които не ръководя службата, се надявам тази практика да е била продължена. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след.

"В нашата страна се подготвят много малко хора с редки езици. Освен това в НРС подборът на кадрите е много строг и може да се получи така, че човек, владеещ отлично няколко езика, да не покрива други критерии", обясни той. В отговор на въпрос родил ли се е българският Джеймс Бонд, Киров каза: "В службата работят хора, притежаващи качествата и на Джеймс Бонд, и на Емил Боев (б.р. - герой от шпионските романи на Богомил Райнов)".

"Държавното ни ръководство беше изненадано от развоя на кризата в Сирия. Още през 2004-2005 г. предупреждавахме за риска от бежанска вълна като риск за националната ни сигурност. Прогнозите ни се базираха на базата на наблюдение на процесите в Близкия Изток. През 2004 г. получихме и информация от израелските служби за възможност за терористична атака в България. Предадохме информацията по надлежния ред. Атентат като този в Сарафово обаче трудно може да бъде предотвратен", посочи бившият шеф на разузнаването. По думите на ген. Киров службите ни за сигурност са недостатъчно финансирани и материално обезпечени.

Бившият шеф на НРС заяви, че обвинението срещу него за безотчетно присвояване на близо 5 млн. лв. безотчетни агентурни пари, е политически акт.

За информацията, засягаща вероятен атентат срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, бившият шеф на разузнаването потвърди, че информацията е получена от партньорска служба от региона и лично той я е получил от съответния шеф на службата. Киров потвърди и получаването на данни, че атентаторите възнамеряват да заменят Борисов с Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. "Преценихме, че това не е сериозно и не го докладвахме на висшестоящите лица", уточни той. Ген. Киров обаче обясни, че информацията по този случай е била принципна, а не конкретна, не е визирано конкретно лице или среди, които евентуално биха извършили този атентат. Той съобщи, че лично е информирал Борисов за получените данни, но без частта за Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2894 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БОЗДУГАН

2013.09.26 | 21:29

4
Имаме един голям CUR , но и това вече не е сигурно !
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.26 | 21:29

3
Генерале,като имаме такива разузнавачи ми кажи! КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ! Аз не съм разузнавач но ще ти кажа,това е Волен Сидеров!Иначе Орешарски много отдавна да беше казал че е Гейчо или Местанчо. Волен е злобар и само той може да се изцепи с Пеевски който също е злобар!

2013.09.26 | 21:28

2
ХАХАХАХА ТУКА МОЖЕМ ДА ПОСПОРИМ КИРЕ ДЖЕЙМС БОНД ХО ХО ХО пусни ги при мене ако минат изпита ще минат навсякъде но подозирам че 99.99 ще се провалят
историчар

2013.09.25 | 18:19

1
А Авакум Захов ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини