Найденов: ГЕРБ, а не БСП са разчитали на подкрепата на "Атака"

  • 19 септември 2013 19:26

  • 1419
  • 2
Найденов: ГЕРБ, а не БСП са разчитали на подкрепата на "Атака"
©

ГЕРБ, а не БСП разчита на подкрепата на "Атака" при гласуването на вота на недоверие към правителството за цялостна политика, който предишните управляващи предстои да внесат. Това становище изрази в интервю за БНТ министърът на отбраната и член на ръководството на БСП Ангел Найденов, предаде "Дневник".

Той обясни тезата си с факта, че за да мине вотът, за него трябва да гласуват повече от 120 депутати и щом ГЕРБ го внася "в случая е очевидно, че очаква подкрепа от "Атака".

Според него предположенията, че БСП очаква подкрепа от партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа нямат основание. Посочи, че е въпрос на всяка парламентарна група да прецени как ще гласува. Каза, че не знае какво ще е становището на ДПС, но изрази увереност, че всички депутати от "Коалиция за България" ще отхвърлят вота. Освен това, по думите му, няма основание и възможност за 100 дни да оцениш цялостна политика на един кабинет.

"Няма област, в която да имаме провал, но имаме своите слабости", каза министърът, а като постижения изтъкна социалните мерки, приети от кабинета през първите 100 дни. Изброи по-високите обезщетенията за майките, енергийните помощи, парите за първокласници, допълнителните плащания за хората с увреждания, поевтиняването на тока и мерките срещу младежката безработица.

"Партията, пометена заради своето управление, внася вот на недоверие. Четири години беше сляпа и глуха за социалните проблеми, а сега ги поставя на челно място", каза Найденов за ГЕРБ.

Запитан дали не е провал създаването на Министерството на инвестиционното проектиране, отговори, че то вече има резултати с участието си в подготовката на промените в Закона за устройството на територията и при контрола на големи инвестиционни енергийни проекти.

В бюджета за догодина Министерството на отбраната ще иска повече пари, за да гарантира привлекателността на военната професия, да осигури сигурност и висок социален статус на семействата на военнослужещите, за подготовката на въоръжените сили, за поддръжка на техниката и за придобиване на нови въоръжения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rosniak

2013.09.20 | 12:01

2
Израза е такъв- "за 100 дни управление". Е вие се поосрахте малко (много), ама кво да се прави. Назначението на Пеевски, което никой не знае откъде е дошло предложението. Заемът от 1 милиард, който до последно не се знаеше къде и за какво ще отиде. Майчински/пенсии/заплати ще ги дигате, ама кога- не се знае. Работните места- също като ГЕРБ- ще откриваме, няма да откриваме. Цената на тока уж щяхте да го намалявате, пък сметките- по-високи. Хайде за смяната на администрацията- това го е имало винаги след Освобождението и винаги ще го има в България, ама поне слагайте хора, които са се занимавали с това на което ги назначавате.
Геро

2013.09.20 | 12:00

1
Абе пъпчив гъз,преди да се изкажеш,попита ли БАБА Мая

Добави коментар

Водещи новини