Ивайло Московски към БСП: Предлагате едно голямо нищо

  • 18 септември 2013 13:16

  • 1347
  • 3
Ивайло Московски към БСП: Предлагате едно голямо нищо
©

Тази декларация е едно голямо нищо. Голяма част от текстовете в нея могат да се намерят както в Конституцията, така и в отделни закони. Ако тези текстове просто се спазват, тази декларация се обезсмисля. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета по време на обсъждането на декларацията за националните приоритети, внесена от лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Драмата е там, че предлагате декларация без конкретни действия. Чрез инструментариума, с който разполагате, не можете да осигурите спазването на записаните в законите текстове. Ако можехте, декларацията се обезсмисля. В определени политики може би ще получите и подкрепа от ГЕРБ - но за реални действия. Тази декларация нищо не значи. Тя не гарантира, че записаното в нея ще бъде последвано от действия. С нея се опитвате да прехвърлите отговорността за олигархични зависимости върху по-широк политически спектър" подчерта Московски.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС се обърна към Московски с думите: "Обществото очаква от да чуе дали между нас има консенсус за тези мерки. Или ние търсим консенсуса там, където го няма? Консенсус за предсрочни избори няма, но вие искате да внушите от тази трибуна, че такъв има. Когато ГЕРБ дойде на власт, завари България в ЕС и НАТО? Нима ГЕРБ има заслуга за това? Вие дори не бяхте учредени като партия. Нима не заварихте финансова стабилност? Нима ГЕРБ има заслуга за това? Не мога да разбера самочувствието на партия с такава кратка история".

"Когато текстовете официално се признаят в тази зала, ще покажем, че имаме воля. Това, че казвате, че декларацията е едно нищо, няма да ви превърне в по-голямо политическо нищо", репликира депутата от ГЕРБ Янаки Стоилов от БСП.

"Не сме в тази зала, за да си мерим моралните основания. Тази декларация трябваше да бъде намерение за отговорно партньорство. Трябва да се носи отговорност, а не да се влиза и излиза от парламента, да се правим на сърдити. Трябва да се обединим в името на българския народ", каза Йордан Стойков от БСП.

"Ако всичко, което сме заварили, беше толкова хубаво, нямаше да сме най-бедната държава в Европа", каза Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1347 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Да,

2013.09.18 | 17:52

3
и през 4-те години ваше управление продължихме да "копаме" надолу, та сега още по убедено да отчетете, че сме най-бедните ! :)
стига с лъжите

2013.09.18 | 17:52

2
За 4г. и да си факир не можеш да разчистиш батаците и далаверите които се трупаха 25г. Това знаят всички, а си говорят или колкото да не заспят или от конюктурни интереси и далаверчици с БСП и ДПС.

2013.09.18 | 17:52

1
Московси е циганин мръсен ! Виждал съм го .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини