Лиляна Павлова: Няма да подкрепим декларацията на БСП

  • 18 септември 2013 13:01

  • 1930
  • 2
Лиляна Павлова: Няма да подкрепим декларацията на БСП
©

Декларацията за общи политики е хубаво начинание, но тя е само една стъпка. Тя щеше да е подкрепена от нас, ако беше станала веднага след като бе сформирано правителството. Декларацията е огледало за обратно виждане. Това заяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена от трибуната в парламента по повод внесената от БСП декларация за актуалните национални задачи и приоритетите на Народното събрание.

Това са едни добри намерения, но всички знаем, че пътят към ада е осеян с добре намерение, но те не са достатъчни. Тази декларация с нищо не помага.Тя е съставена само от  лозунги. Не можем да я подкрепим, защото тя е закъсняла, защото тя е изнасилена. Втора, тя е плод на вашата гузна съвест. Виждаме, че европейските ни партньори са в шок. Прекалено късно  е, не може да се вържем на вашите празни приказки. Още от първия ден, когато открихме парламентарния сезон, имаше по едно изречение за градивност, след това веднага минахме в деструкция.

По думите й правителството провежда тоталитарна политика, на диктатура. Искате да се върнем към една планова икономика, от която 20 години се опитваме да направим прехода. Именно затова няма как да подкрепим тази декларация, защото тя не е обсъдена с извънпарламентарните партии и с гражданското общество. В нея няма конкретна политика и затова няма как да я подкрепим, заяви още Павлова.

Депутатът Лазар Попов от БСП в реплика заяви, че последните 3 години от управлението на ГЕРБ е било клептокрация.

Борислав Гуцанов от БСП заяви също в реплика, че някой все пак трябва да направи първата крачка. Ако направя десекция на вашето управление ще достигнем до нещо добро. Трябва да излезем от блатото, в което сме попаднали, а това ще стане чрез тази декларация. Не виждам какво по-разумно нещо може да бъде предложено, за да тръгне държавата напред. Надявам се на подкрепа все пак, каза още той.

Павлова отново взе думата и заяви: Единение - да, но не и с кабинет, който прави разединение. Отдават ви се много добре манипулация, каза още тя.

Последвайте канала на

1930 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.18 | 19:56

1
За да тръгне държавата на пред ,БСП и ДПС трябва да се обявят извън закона.

2013.09.19 | 12:13

2
ПЪРВО ТИКВАТА Борисов в затвора ! После ГЕРБ да се забрани със закон ! Тогава БСП и ДПС извън закона !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини