ГЕРБ: Грешките на правителството ще платим всички ние

  • 17 септември 2013 15:24

  • 5233
  • 24
ГЕРБ: Грешките на правителството ще платим всички ние
©

За нас няма сектор, в който те да не правят грешни стъпки и да взимат грешни решения, затова искаме вот на недоверие. Това каза депутатът от ГЕРБ Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на пресконференция на ПП ГЕРБ по повод предстоящото внасяне на вот на недоверие към правителството. Той каза още, че в резултат на тези грешки страната ни е в изолация. Това нанася непоправими щети на икономиката на държавата.

Московски подчерта, че именно липсата на работещ сектор е мотивът на ГЕРБ да внесе вот на недоверие срещу кабинета за цялостната му политика. Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета коментира, че от началото на управлението на кабинета „Орешарски” правителството работи в международна изолация, тъй като към страната ни са били отправени много послания от други европейски държави, но те не са били чути.

„В поведението на министър-председателя не виждаме нищо повече освен визита в Румъния и посещение в Китай, от които нямаше никакви ползи за държавата”, отбеляза депутатът. Според него – „брадата лъжа на управляващите е и предизборното обещание, че ще бъдат открити нови 250 000 работни места”.

„Всекидневно с тази политика се нанасят и щети върху икономиката и отделните й сектори”, заяви още Московски.

По думите му – сметката от управлението на правителството ще бъде платена от всички граждани още след една или може би няколко години.

„Важно е сега да бъде този вот на недоверие, защото сега дебатът трябва да бъде чут от обществото. В противен случай всеки ден правителството ще нанася непоправими щети на страната ни”, коментира още Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Той призова партиите да не се оправдават за неизпълнените си посочени предизборни обещания с това, че не управляват самостоятелно

"Тези грешки ще платим всички ние. Постоянното взимане на заеми излага на колапс държавата. Категорично не сме съгласни с начина на управление на еврофондовете", обясни Московски.

Според него, когато всяко едно от изборните обещания стана факт, че не се изпълни много умело се крие от конюнктурата на тройната коалиция. Час по-скоро обществото трябва да чуе това и да се вземат мерки.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена от своя страна добави, че не са доволни от водената регионална политика. От ГЕРБ предвиждат бъдещо обезлюдяване на много региони. Не се управляват рационално еврофондовете и не се насочват средства към най-нуждаещите се региони.

"Северна България се обезлюдява. Ние наблюдаваме едно управление на инат. Имаме голи обещания, подвеждане на гражданите, абсолютно некомпетентно управление", коментира бившият регионален министър.

Една от причините ГЕРБ да използва най-силното оръжие в парламентарната демокрация и да внесе вот на недоверие срещу цялостната политика на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е фактът, че управляващите губят времето на обществото. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ и зам.-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов.

Владислав Горанов коментира, че в най-неподходящия момент в Европа България се оказва без правителство. Депутатът напомни, че едно управление е взимане на решения и носене на отговорност.

„В момента решенията се вземат под натиск и се дават евтини социални ангажименти”, отбеляза Горанов.

Според него - няма никакъв резултат от обещанията за промени в сектор образование и разплащане с бизнеса, а именно те са били посочени при актуализацията на бюджета.

„Сегашното правителство няма моралният кредит за извършване на реформи за държави в криза и то губи времето на обществото. Необходими са промени в сектор образование, социална политика и здравеопазване”, посочи още Владислав Горанов.

По думите му, първите действия на правителството са свързани с гасене на пожари, но не пожари, предизвикани от предишно управление.

„Няма никаква разлика в начина, по който се взимат решения от управлението на Тройната коалиция, като дори и поименно хората са същите и човек се пита какво се е променило през 2005-2008 годината”, коментира още Горанов.

Според Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 вотът на недоверие ще успее. Този вот предизвиква вече ответни реакции. Политиката на кабинета „Орешарски” вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21

По думите на Цачева – вотът ще бъде заради цялостната политика на управляващите.

„Политиката на правителството се характеризира с нестабилност, защото повече от три месеца не спират протестните действия с ясно заявено искане за оставка и предсрочни парламентарни избори. Тази нестабилност крие рискове за националната сигурност на страната”, посочи Цачева.

Според депутата - към момента повече от 100 дни институциите не работят за реални политики, като дори цяло министерство по инвестиционното проектиране не се знае какво прави освен ремонта на сградата му и очакванията, че всеки един момент ще започне обзавеждането на работните места.

„Социалната политика не съответства на очакванията на гражданите. От друга страна, за да е на власт правителството актуализира бюджета с поемане на дълг от 1 млрд. лева, което е в пълен разрез с политиката”, коментира още Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5233 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2013.09.18 | 00:17

7
" Уволняват се кадърните, млади експерти...", ай сиктир! Момеее, Лиляноооо - гербер, кадърност и експертност са НЕСЪВМЕСТИМИ неща! За грешките на тия не знам, ама за вашите не мо`ем се наплати цял живот!

2013.10.02 | 05:49

24
Лиляна е много права ! За грешките на Правителството на ГЕРБ - действително всички сега трябва да плащаме-а не да се оправдаваме с Орешарски ! Всички видяхме кой разграби и опустоши България и сега иска отново да се върне на власт с - лъжи;клевети; конспирации и с организиране на протести в София срещу Правителството.

2013.10.02 | 05:48

23
Уволняват се кадърни млади експерти-е да експертите по винарство са много кадърни в сферата на правните отдели,тези дето са били ибрикчии на герберски задници на местно ниво наистина притежават голяма кфалификация-в лизането на определени анатомични части,разбира се,Скрийте се някъде и ти и вожда ти,изглеждате толкова нелепо,че чак не е за вярване.
БОЗДУГАН

2013.10.02 | 05:48

22
Много са смешни тези гербаджии ! Искат оставка ,оставка няма да има !Искат предсрочни избори ,такива няма да има!Искат власт !Власт няма да видят повече ! Искат вот на недоверие , а той няма как да мине ! Искат съюз с някого , никой не ги иска !Абсолютни капути , начело с една ТИКВА !
Гюро Михайлов

2013.10.02 | 05:48

21
Писна ми от тези мутренски боклуци! До кога ще им гледаме нахалните, крадливи физиономии.
Гюро Михайлов

2013.10.02 | 05:48

20
Писна ми от тези мутренски боклуци! До кога ще им гледаме нахалните, крадливи физиономии.
ЛИЛИ

2013.10.02 | 05:47

19
Лиле, Лиле! Как да не лаеш сега, като богатия любовник(ББ) не вече на власт. Кокала се изплъзна. Не само теб те е яд, но такъв е живота. Може да се намери и друг, който да повярва, че е Господ. Огледай се.

2013.09.18 | 17:28

18
БСП не са прости като теб, ТИКВО Борисов ! Не им трябват сега избори и Ореха НИКОЙ не може да го мръдне !Колкото и да се напъвате , тикви гербаджийски, най -много да се насерете !Така ще стане на вота сега !
БОЗДУГАН

2013.09.18 | 17:27

17
НЯМА,НЯМАААА ,няма оставка бе,чукундури гербаджийски !Няма , не разбрахте ли бе, тъпунгери ?!!! Няма да има оставка и нищо , нищичко не можете да направите , освен да си ближете осраните задници тикви такива ! ВОЛЕНЕ, велик си!

2013.09.18 | 17:27

16
Тия още ли си вярват, че някой ги слуша?
Язе

2013.09.18 | 17:27

15
Смешници (и у уево и у десно) EБETЕ се право у ГAЗO!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини