Стойнев: ДКЕВР да задължи ЕРП-тата да издават ясни фактури

  • 14 септември 2013 10:22

  • 1410
  • 3
Стойнев: ДКЕВР да задължи ЕРП-тата да издават ясни фактури
©

"ДКЕВР трябва да влезе в своите функции и да задължи електроразпределителните дружества да имат такава фактура, че хората да я разбират". Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Той каза още, че именно там да бъде разяснено, че крайната цена за крайния потребител е намаляла – както дневната, така и нощната. Давам пример за ЧЕЗ – дневната намалява с 4,32%, нощната намалява с 5,59%.

"Ние постигнахме намаление на цената на електроенергията с близо 5%. Тук е решението на ДКЕВР, което ясно показва чрез електроразпределителните дружества какви цени са за крайния потребител, които намаляват", посочи Стойнев. За сметките, които са получени, той обясни, че отново са се събрали два периода на отчитане.

"Истината ще я видим именно този месец, когато имаме пълен месец, септември", посочи Стойнев.

Две електроразпределителни дружества – ЕНЕРГО-ПРО и EVN изобщо не изпращат фактури, каза Стойнев.

"За мен това е изцяло неразбираемо, защото не може да задължим човек да разбере де факто какво е консумирал, едва когато си плати. Той не може да оспорва тази фактура, той я няма. Можеш да получиш фактура единствено, ако преди това си заявил. Но съгласете се, дядо Иван, който е в съответното село, на може по електронен път да иска своята фактура и да я получи", коментира Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Свързах се с председателя на ДЕКВР и казах моето мнение, че всички електроразпределителни дружества трябва да бъдат задължени да дават фактури преди крайния потребител да си плати, заяви министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1410 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
метла

2013.09.16 | 13:55

3
Да задължат ЕРТ-та да дадат ясен отговор защо при намаление на тока, дължимата сума е 30% по-висока! Най-сетне трябва да отговорят, защото метлата е пред тяхната врата!

2013.09.15 | 00:27

2
Не се правете че вършите някаква работа в полза на народа.Всички ние знаем кои са собствениците на енергийните фирми и кой командва парада така че всичко това е поредният цирк за добре свършена работа.

2013.09.14 | 13:20

1
АКО ЧЕТЕТЕ НОРЕШАРСКИ, КОИТО УЖ СА МЕДИЯТА НА ПРОТЕСТА ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ТЕ ДЕ ФАКТО СЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТИВ НЕЩО И ПОСЛЕ МИНИСТЪР ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗЛИЗА И КАЗВА, ЧЕ ТО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ. ИГРАЯТ В КОМБИНА ТОЕСТ.

Добави коментар

Водещи новини