"Протестиращите" ще се срещат само насаме с Орешарски

  • 13 август 2013 07:36

  • 2629
  • 11
"Протестиращите" ще се срещат само насаме с Орешарски
© Булфото

Легитимността на протестиращите, които имат честта да преговарят с правителството, става все по-съмнителна. Организациите настояват ежемесечните им срещи с властта да се провеждат при закрити врата и в отсъствие на медиите, обясниха пред "Сега" неофициално от Министерския съвет.

Сдруженията, сред които граждански форум "Промяна", движение "Свободни, можещи, силни" и "Коалиция на протеста", настояват, че така ще се избегне изопачаване на думите им. Заради това последната среща в петък съвсем се превърна в имитация на диалог, което отблъсна други участници.

"Трябва да има по-широк достъп до тези срещи. Задължително трябва да има публичност", коментираха вчера пред ТВ7 Ангел Славчев, едно от лицата на февруарските протести, и Ирмена Кръстева от гражданско движение "Сила". В петък Славчев напусна срещата преди края й, възмущавайки се, че е закрита за медиите. Според него подобен подход води до спекулации. "Отвън имаше протестиращи, които веднага казаха, че съм подкрепил правителството, а то не е така", обясни той.

Много са въпросите и около достъпа до тези срещи. Записването за тях се прави предварително и според част от протестиращите право да участват имат само "удобни" за правителството организации. По неофициална информация списъкът се подготвя от секретарката на началника на кабинета на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Изискването било предварително да се дадат данните на желаещите да участват, както и да са представители на определена организация. "За съжаление имаше доста хора, които искаха да влязат, но не бяха допуснати, защото не присъстваха в предварително подготвения списък", коментира Ангел Славчев. От МС обаче обясниха, че дават списъка с желаещите за среща с Орешарски на Националната служба за охрана, която има последната дума кой да присъства и кой - не, тъй като сградата на "Дондуков" 1 е със специален пропускателен режим. Не е ясно по какви критерии НСО пресява участниците в срещите.

С разрешението на държавните гардове на последната среща в петък е присъствал и Бисер Миланов от движение "Свобода". Участието му предизвика негативни коментари във форумите, тъй като той е осъждан. Миланов беше задържан и на няколко пъти по време на протестите по подозрение, че готви провокация. Той има и няколко присъди. "Аз съм осъждан, но това не значи, че съм престъпник. Най-големите престъпници са тези, които ни управляват", обясни пред "Сега" Миланов, който се оплака, че след срещата е бил спрян за проверка на бул. "България". Миланов се оплака, че не го пускали в сградата на парламента, когато иска да си говори с депутати. Сградата на НС също се охранява от НСО.

Миланов определи като репресия прякора, с който е известен в медиите - Петното. Според него той му е бил сложен от полицаите, но така му викали още от училище заради белия кичур на главата му. По време на срещата с Орешарски той поискал от вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола да спрат репресиите срещу организацията, която имала близо 300 хил. членове. Миланов също така е предложил негови съратници да сформират доброволни отряди и "да подпомогнат правителството за отстраняването на Джордж Сорос от България". Засега нямало отговор от Йовчев. Какви други искания се отправят пред кабинета от името на протестиращите и дали са в същия тон, остава тайна за обществеността заради поверителността на срещите.

Последвайте канала на

2629 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Няма нищо по-хубаво, от "правилен" протестиращ

2013.08.13 | 23:59

11
Да - това са ! Това са автентичните представители на Протеста ! Шамара и Петното ! Ако към тях се присъединят и Пачаврата (Бареков) ,Кокошката (Манолова) ,Сюргюна (Хр. Бисеров) ,Анадолеца (Местан) ,Момата (Станишев) и Миуо Мишуенце (М. Миков) - протеста ще стане хептен автентичен и хептен удобен за Орешарката. И той ще може, по цял ден да си "преговаря" с тях. Някой ще попита - а ,тези на улицата ? - Каква улица ,какви протести ?! В България ,всичко е мирно и свободно . МИРНО !!! СВОБОДНО !

2013.08.13 | 22:52

10
Към 15:35А.СлавчевПетров и дудуеков си свършиха работата на комунистите .Свалиха правителството на Борисов.Те имат сега друга задача .Как да провокатират предотвратят или да предизвикат затихване на протестите ,получавайки задачи от Позитано от ДПС и от Бареков -еничаря .За какви ежемесечни тайни срещи с арешарски се говори ..Кой е авторна тези безумия .Две са исканията на народа излязал да протестира .ОСТАВКА на ОРЕШАРСКИ .ПРОМеНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС И НОВИ .ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ За какви тайни срещи и договорки става въпрос .Това са опити на февруарските метежници .Ангелов петров Христова .Дудеков Бареков и др.комунистически рода и изроди ,да изопачат визията на народния протест.

2013.08.13 | 21:25

9
Ангел Славчев за нищо не става. Явно е на някой рода затова го лансират да се показва.

2013.08.13 | 21:25

8
И какви са тия доброволни отряди,които ще прави този човек с няколко присъди.Щом е осъждан какво и как ще преговаря.Има толкова други млади и кадърни младежи.Сигурно ще минат и без него.

2013.08.13 | 21:24

7
Шамара и Петното...мухахахахахахахаха Басиии подкрепата имат комуноидите!!!

2013.08.13 | 21:24

6
Колко нелепо е всичко това! НСО определя дали някакви хора ще се срещата с Орешарски, който няма моралното право изобщо да е там! То и бай Тошо се срещаше с хората, ама от това демокрация не се получи. Толкова ли не схващат хората, ходещи на такива срещи колко нелепо е това! Демокрацията не е да можеш да кажеш здрасти на министър-председателя. Демокрацията е да избереш такива хора, които знаеш, че са там за да защитават интеересите на суверена- жителите в общия дом България. Които знаеш, че ако направят нещо, което е против интересите на обществото ще си идат сами и засрамени. е с
Рая

2013.08.13 | 21:23

5
Ако се подхожда на парче и със шушукане на уще с все- ки министър никаква полза няма от протести и промени в страната.Тази енергия ще бъде пропиляна напразно.А може би и целта на хитрите комунисти е да потушат про- тестите с този хитър ход-задкулисно и непрозрачно .От кого се крият управляващите ?И защо протестиращите се съгласяват на подобно предложение.Играе ли се на дребно и на парче каузата е загубена и потулена.Никак ви безплодни и тайни срещи иначе ще тъпчем в същият гьол.
666

2013.08.13 | 21:22

4
Къде са Славчев и Дудеков които се изявиха през м.февруари.Дори да не са лидери поне бяха съпричастни с всички които протестираха зимата.Защо мълчат? Трябва действие и упоритост.От пасивност няма резул тати . Тези ще си продължават с далаверите и кражбите,на края и европейските пари ще секнат,защото вместо да се използват за благото на народа те ще ги окрадат и пак нищо.Такова крадливо племе няма никаде затова Господ не ни обича защото нарушаваме Божиите запо веди.
we

2013.08.13 | 21:21

3
J Тези ,които искат насаме срещи с Орешарски първо не са легитимни ,второ не са от протестиращите против правителството на орешарски Те са самозвани комунистически бетонирани мозъци ,които подкрепят тава правителство .Народа иска веднага оставка и нови предсрочни избори ,те ми говорят за ежемесечни срещи свласта при закрити врати .Това са глупости на глупаци ,подкрепящи ДПСБСПи АТАКА ,защото ги е страх от предсрочни избори

2013.08.13 | 21:21

2
Орешарски- колкото повече излагация, толкова повече..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини