Прокуратурата с първи подробности за въоръжения обир в Шивачево

  • 28 май 2024 12:46

  • 2591
  • 2
Прокуратурата с първи подробности за въоръжения обир в Шивачево
© Pixabay

Районна прокуратура - Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в кметството на град Шивачево, обл.Сливен. Престъплението е осъществено на 28.05.2024 година. То е квалифицирано по чл.198, ал.3, вр. ал.1 от НК, тъй като извършителите са употребили заплаха към охранител, с цел да запазят владението върху откраднатото.

Към настоящия момент е установено, че извършителите са проникнали в сградата на кметството около 03.00 часа. От две отделни каси са отнети сумите от 423 лева и 811 лева. На място се е отзовал охранител от частно търговско дружество. След като са го видели маскираните извършители произвели изстрели и избягали от местопрестъплението. 

Опит за въоръжен обир в Шивачево, маскирани са нахлули в кметството

При извършения оглед на местопроизшествието са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан.

Служителите на ОД на МВР - Сливен продължават оперативно-издирвателните мероприятия, с цел установяване и задържане на лицата, осъществили грабежа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sarbeca

2024.05.28 | 14:36

2
Не ставайте смешни, кви подробности, та всички знаем, че извършителите са от местното крило на партия герб! Задачата е да се докажат пред господаря си тиквата, че мога безкруполно да грабят, така ще са достойни за депутати и ще има привилегията да грабят собственият си народ !
Бай Ставри

2024.05.28 | 13:04

1
А,нещо за "НОТАРИУСА","ДЖУДЖЕТАТА",ПЪТНАТА КАРТА,ПАРИТЕ от ХАЗАРТА,........................????!!!

Добави коментар

Водещи новини