Кадиев към БСП: Да защитим актуализацията на бюджета

  • 09 август 2013 14:06

  • 4320
  • 12
Кадиев към БСП: Да защитим актуализацията на бюджета
©

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в призова колегите си от БСП да не бягат от защитата на актуализацията на бюджета, а да се съберат на извънредно заседание на парламента в рамките на седем дни след наложеното президентско вето. На страницата си във Фейсбук той очерта грешните ходове на социалистите, които можело да доведат до „ритуално самоубийство”.

След като в сряда колегата му Антон Кутев обяви официалното намерение на БСП тепърва да започне нови разговори по темата, а председателят на НС Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно осигури удобното време за това, свиквайки извънредно депутатите на 30 август, Кадиев стана първият представител на „червените”, който се включи в призивите за неотложност.

„Президентското вето е със слаби аргументи, но фактите са факти. Има вето, има подписи за свикване на извънредна сесия на парламента съгласно чл. 78 на Конституцията. Съгласно чл. 43 от Правилника на НС това заседание трябва да е в рамките на 7 дни, вкл. и по време на ваканция.

И ако ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция и с процедурни хватки опитва да блокира актуализацията, БСП НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОВА. Актуализация на бюджета е израз на воля за промяна на приоритетите, за разграничаване от бюджета "Дянков". Не може сега да бягаме от защита на тази актуализация. Заседание трябва да има в рамките на 7 дни, ние трябва да опитаме да съберем максимален брой депутати, да отидем на гласуване, и каквото стане.

Всякакви процедурни похвати от рода да отлагаме заседанието или да се съберем, но да не се регистрираме, за да няма кворум за започване на заседанието биха били ритуално самоубийство. Ще повлекат искания за оставка на председателя на парламента, ще дадат храна за протести и ще се пишат на сметката на БСП.

Ако ветото бъде отхвърлено, добре. Ако не бъде, поне ще стане ясно кой на коя страна е. И ще направим нова актуализация през септември, вече и на базата на повече информация за приходите”, написа Кадиев в социалната мрежа, след като малко по-рано депутати от ГЕРБ внесоха в деловодството на НС необходимия брой подписи по правилник за свикване на извънредно заседание.

Последвайте канала на

4320 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Иванинска

2013.08.12 | 11:40

10
Боже, Боже ... между комуноидните идиоти имало и мислещи хора. Само дето „ритуално самоубийство” на БСП отдавне е факт. БСП е само едно мухлясало, крепено от комунистически бабички и платени цигани ЗОМБИ. Едно чучело ползвано от турците за бавно унищожаване на България. У нас командват в момента ДПС и БСП в името на грабежа правят всичко което им се каже! Та на края комунистищеските бабички се оказват най жестоките българоубиици ...
Червена бабичка

2013.08.12 | 11:41

12
Виж какво,ма дропло Иванинска.Аз когато съм работила на три смени,ти си била на баща си в та...ците.Няма да ни упрекваш.Какво си заревала като луда коза за пръч.Гледай да не се разчекнеш на жълтите павета,когато си развяваш голия зад..к.И още нещо ако искаш да знаеш.Ние старите хора този път ще гласуваме за Сидеров и Атака,защото в него виждаме защита. Я погледни назад 4 год.с една стотинка твоя Дянков,Цветанов и Борисов не ни покачиха пенсиите.Срамота и резил сте и ти и тези дето защитаваш.

2013.08.12 | 11:41

11
Винаги съм казвал и пак ще го кажа - родените между 1940 и 1960 са най-слабото поколение от Освобождението насам. Трябвало да уважаваме възрастните? Уважението трябва да се заслужи, а от червените пенсии досега съм видял само най-скотското мислене.
ДО ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ

2013.08.12 | 11:39

9
ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ СТАНИШЕВ,ДОГАН И СИДЕРОВ ДА ГИ ОМЕТЕМ . ДОКОГА ЩЕ РАЗСИПВАТ ДЪРЖАВАТА/ ДОКОГА ЩЕ НАЗНАЧАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЪЗЛОВИ ПОЗИЦИИ. ДОКОГА ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С НАРОДА? НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ИДИОТИ МРЪСНИ. ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА ПО МИРЕН ПЪТ. НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ. ПРИКЛЮЧИХМЕ С ПИАНОТО. ИЗБОРЪТМЕЖДУ ПИАНО И ПАВЕ Е ЯСЕН. ОМРЪЗНА НИ ДА ВИ ПРАВИМ БЕЗПЛАТНИ КОНЦЕРТИ ,А ВИЕ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТЕ. ТРЯБВА СИ ПЕРДАХ. БЕЗ ПЕРДАХ НЯМА ДА СИ ОТИДЕТЕ. ОСТАВКА ИДИОТИ ТАКИВА !

2013.08.12 | 11:39

8
Тука се води нелеп спор уж между поколенията. Истината е, че винаги е имало и има умни, честни, работещи, отворени, демократични хора и ограничени, нискоинтелигентни хора във всички поколения. Проблемът не е нито във възрастта, нито в дори и в не особено умните хора. Проблемът е в политиците. И особено във вредната за обществото партия БКП, сега БСП. Тя изсмуква енергията на всички, тя превръща хората във роби и във врагове.

2013.08.12 | 07:10

7
Кадийката иска да каже на своите партийни другари: "Стягайте са да защитим това дето сме намислили да откраднем. "

2013.08.12 | 07:10

6
Иначе беше против правителството, ама в един момент когато става въпрос за крадене.... Мамата сте си тракали нагли червени крадци.
от пресцентъра на "Позитано" №20

2013.08.12 | 07:09

5
Така е Другарки и Другари ! Всяко действие ,което ни пречи ,да си откраднем МИЛИАРДЧЕТО е противоконституционно ,престъпно ,недалновидно и изобщо - НЕ НИ ПРЕЧЕТЕ ,ДА КРАДЕМ !!! Долу империалистите и българските им шпиони (в лицето на Президента). Искаме ново бюджетче - и това е ! Искаме да го опоскаме и да нахраним "спонсорчетата" си - и това е! Който е против - е за ГЕРБ! Ууууууууу ,Другари ! Който е за - е за светлият Комунизъм ! Ураааа ,Другари !
Георги Кадиев

2013.08.12 | 07:08

4
Моля, от днес да се обръщате към мен с г-н КРАДЛИЕВ.

2013.08.12 | 07:08

3
Кадиев - доброто ченге. Все пак партията трябва да оцелее.

2013.08.12 | 07:08

2
КАДИЕВ ,бягай да направиш минет на ВОЛЕН ! Без него си капут ,бе ! ДАЛАВЕРАДЖИЯ с ток ! Колко ограби от народа бе ,какво си мислиш? Да не би да не знаем какъв мръсник си ?
rossen4i4o

2013.08.12 | 07:04

1
може и да пробягате 100 мили в източна посока , ще е по добре , няма такава страна в зарчето ,в която до вчера да си ме грабил а днес да ме убеждаваш че е за мое добро , да взамеш заем за да ми върнеш парите ;които си откраднал от мене ; а аз утре трябва да върна заема които си взел за да ми върнеш това което си откраднал

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини