Кадиев пита Фандъкова за раздадени скандално големи бонуси

  • 11 юли 2013 16:49

  • 3205
  • 7
Кадиев пита Фандъкова за раздадени скандално големи бонуси
©

Депутатът от БСП и бивш общинар Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в отправи писмено питане към кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска относно разпространената информация за раздадени скандално големи бонуси на служители в Столична община.

Според данните, пише Кадиев, особено високи допълнителни възнаграждения са раздадени през месеците декември 2012 и януари 2013г.

Изнесените данни сочат, че такива са взимали зам.-кметовете Ирина Савина (получила според тази информация само за двата месеца 39 000 лв), Юлия Ненкова (получила за декември-януари 39000 лв), Любомир Христов (получил 41000 лв), секретарят на Столична община Ралица Стоянова (37 000лв за двата месеца). Сред разпространените справки са високи бонуси и на директори на дирекции в Общината - Нина Маракова, Мария Праматарова, Димитър Петлешков, Вартануш Задикян.

Ако тези твърдения са истина, това би било сериозно нарушение на закона за държавния служител, който ясно казва, че бонусите не могат да надвишават 80% от заплатата на съответния служител и те следва да се раздават само през месеците януари, април, юли и октомври, но не и през декември, категоричен е Кадиев.

В сигнала се посочва още, че главният архитект на София Петър Диков и директорът на транспортната дирекция в общината Димитър Петлешков са в нарушение на закона за държавния служител като участват в управлението на частни фирми.

Проверка в търговския регистър потвърждава, че Диков е управител на „Арх Ком Про" ООД, а Петлешков е регистриран като едноличен търговец с фирмата „Димитекс - Димитър Петлешков". Съгласно чл. 103 ал.1 от закона за държавния служител за това нарушение, извършвано в продължение на години, тези служители трябва незабавно да бъдат освободени от длъжностите си в Столична община.

Кадиев настоява кметът Фандъкова да отговори дали е знаела, че двамата участват в управлението на частни фирми паралелно с работата им в Столична община и това не противоречи ли на закона за държавния служители, както и какви мерки ще предприеме.

Има ли случаи, когато фирми със собственици служители на Столична община или техни роднини, изпълняват дейности или печелят обществени поръчки от Столична община, районите на СО или общински фирми, интересува се още бившият общинар, пише news.bg.

Кадиев иска кметът да поясни какви са реалните възнаграждения от работна заплата, допълнителни възнаграждения и други суми изплащани в качеството на членове на бордове, както и на други служители.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3205 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.07.12 | 10:24

3
Фандъкова ще ти отговори. Може и да уволни някой. Но ти, Кадиев никога няма да отговориш защо гласува за Пеевски? И нищо няма да измие срама, който носиш заедно с всички останали депутати.

2013.07.16 | 22:13

7
Тоя дето дава минус е или долен крадлив комунист или платена мъжка курва!
столичанин

2013.07.12 | 10:23

2
Остави го този Пеевски -той вече е минало! Ами какво да правим с тази Фандъкова- която още изпълнява заповедите на Бойко Борисов и разрешава НЕЗАКОННИ ПРОТЕСТИ в столицата и вече колко време затруднява работата на всички държавни учреждения -БАН; НС;МС и др. и най-важното нарушава спокойствието на всички НОРМАЛНИ софиянци.Трябва да се иска оставката й ....

2013.07.16 | 22:13

6
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2013.07.16 | 22:11

5
ей кадиев ,БОКЛУК ЧЕРВЕН,СерГейко още ли обижда жена ти.Всички сте Боклуци
vas

2013.07.12 | 10:24

4
това "бивш общински" обяснява всичко Някой да е чувал за подаден подобен сигнал от същото лице докато е бил действащ общински съветник?
БРАМИН

2013.07.12 | 10:23

1
Ако изнесеното е вярно, четейки коментарите мисля, че са ги писали роднини на посочените държавни служители.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини