Лютви Местан: Президентът консумира правото си

  • 07 август 2013 18:47

  • 2877
  • 24
Лютви Местан: Президентът консумира правото си
© булфото

Правото на вето е конституционно право на държавния глава, следва обаче да се има предвид, че това право е и отговорност. Президентът консумира правото си, надявам се, че той носи и отговорността си, каза председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в коментар за БТА за наложеното вето върху актуализацията на държавния бюджет.

Лидерът на ДПС определи като безпрецедентен акт налагане на вето на промените в Закона за бюджета, с актуализацията на който кабинетът на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 създава законодателна основа за решаване на изключително тежките социални проблеми на българските граждани и на бизнеса. По думите на Местан дори забавянето на тези мерки поставя въпроса за отговорността на този, който упражнява правото си да налага вето. Ние ще се съобразим подобаващо сериозно към ветото на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, каза председателят на ДПС и добави, че ще правят това всеки път, когато президентът упражни правото си на вето, дори когато актовете му ни изглеждат неаргументирани, защото това е държавния ни глава. Местан изрази надежда, че упражняването на вето няма да се превърне в условен или дори безусловен рефлекс, защото по думите му тази фигура (ветото), макар и конситутционно уредена като право на президента, не следва да девалвира.

ДПС възнамерява да води активен диалог с всички социални слоеве, включително и с бизнеса, който би бил засегнат от забавянето на актуализацията на бюджета. За нас е важна оценката на обществото, каза Местан. Председателят на ДПС посочи в отговор на въпрос, че ще подкрепят отново промяната на закона за държавния бюджет, но не искат да го правят автоматично, защото не би било сериозно.

Искаме да аргументираме вота си "за" за този закон за трети пореден път като политически израз на очакванията на точно тези социални слоеве, в името на които се прави актуализацията, посочи Местан.
 

Последвайте канала на

БТА
2877 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2013.08.13 | 07:41

24
Време пределно! Днес в предаването "Тази сутрин" беше подета темата за лицата на протеста. Ето едно от тях, което "взриви" интернет със следното стихотворение: ГЛАС В ПУСТИНЯ Казват ми, нямал съм власт. Казват ми, нямал съм глас. Казват ми, нямал съм шанс, за бъдещето мое да се боря аз. Казват ми, повече да не пея. Казват ми, и да не се смея. Казват ми, повече да не дивея и да не смея знаме да развея. Казват ми, бил съм платен. Казват ми, бил съм заслепен. Казват ми, бил съм озверен и е време да стана смирен. Казват ми, да бъде страхлив. Казват ми, да бъда лъжлив. Казват ми, да бъда крадлив, за да съм сит, красив и щастлив. Казват ми, че съм терорист. Казват ми, че съм анархист. Казват ми, че съм утопист и лумпен, и пълен егоист. Казват после, да простя. Казват после, имали вина. Казват, признавали греха, че ме гонят от моята страна. Казвам на всички тях, че вече не ме е страх в България да остана. Но искам промяна- тук и сега, на мига, а не… някога. Искам на родна земя след време да умра, а не на край света. Не искам и моите деца да изплащат кредита на чужди грешки и дела. Нима искам много?... Политикът гледа строго, но не ме разбира. В камерата пак се взира, катарзис разлива, но истината не открива… Че било е време разделно. А днес е време пределно! Давид Мавродиев, 12 г., София
Пламен

2013.08.08 | 13:54

23
ДПС = турчеещи се провинциалисти, смотани селяндури!

2013.08.08 | 13:48

22
агент ага павел-мазната мръсна мутра-след месец -предлагам-да го линчуваме публично-затова .че с станишев-турсилизираха държавата-като народни предатели-чрез народен съд-и че ограбиха народа-това са жени които освен това ни занимават само с компромати-

2013.08.08 | 13:48

21
Агент "павел", би ли Ви било приятно да Ви го дам да ,ми го "консумирате"? Ей, няма такъв засукан оратор ,то не е красноречие, то не е чудо! Направо Хортензий! :)
ДО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МЕСТАН И СТАНИШЕВ

2013.08.08 | 10:02

20
АМА ,ИДИОТИ ТАКИВА, ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА ! ТО БИВА НАГЛОСТ,АМА ЧАК ТОЛКОВА НЕ БИВА. НЯМА ДИ ВИ ИЗПЛАЩАМЕ ЗАЕМА КОЙТО щЕ ВЗЕМЕТЕ ,ЗА ДА СЕ РЗАПЛАТИТЕ С ОЛИГАРСИТЕ КОИТО ВИ ДАДОХА ПАРИТЕ ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ И МАНИПУЛАЦИИТЕ . ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ. АКО ТРЯБВА И ПЕРДАХ ЩЕ ЯДЕТЕ. ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИ ИДИОТИ !

2013.08.08 | 10:02

18
А бе предателя офшорко се подиграва с народа а вие му ръкопляскате. Ако не е Доган досега мира в България да го няма и бетер от Косово ще станем. Бойкотиквоча е приятел на Касим Дал и прокарват на Ердоган път към Европа и завземане на България иконимически. Защо не видите това , прочетете доклада на Доган,, а и кой го поръча атинтата срещу него? Много въпроси но се иска акъл.

2013.08.08 | 10:02

19
Тъпанар!!!

2013.08.08 | 10:01

17
kakva poza e zael sigorno volen e po nadolo
ХАХАХАХАХА

2013.08.08 | 09:43

10
Там е той там е! Бъди сигурен!!!

2013.08.08 | 09:15

5
ЩЕ ЯДЕШ РЯЗАНИЯ МАЙ БОКЛУК ГРОБАРСКИ?
АНТИБЪЛГАРИН

2013.08.08 | 10:01

16
Този козел(АГЕНТ ПАВЕЛ),може да се обади на доганбеи и да измислят друг начин за крадене.

2013.08.08 | 09:12

1
лапай му карабината и млъквай

2013.08.08 | 10:00

15
НЯМА ДРУГ ВАРИАНТ, ДРУГАРЮ АГЕНТ НА ДС !!! ВСЕКИ ДЕН, ОСТАНАЛИ НА ВЛАСТ НОСИ БЕДИ НА БЪЛГАРИЯ !!!ЗАТОВА: ОСТАВКА НА ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!
верен поданик на Падишаха

2013.08.08 | 10:00

14
Ето го ! Той е ! Единственият и неповторим ,великолепният Местан ходжа - пророкът ,чрез чиито уста говори САМИЯТ ДОГАН ХИДРОИНЖИНЕРГИБИБАШИ ! Слушайте О ,правоверни и неверници НЕРАЗБИРАЕМОТО КАКАНИЖЕНЕ на свещените му уста ( свещени са ,защото е свирил на саксофона на Доган ,ако ме разбирате правилно ) и се опитайте да разберете ПОНЕ ЕДНА ДУМА ! Не можете ,нали ? Ами така е - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ,НИЩО ДА МУ РАЗБЕРЕ ! Има една порода от псевдо интелигентни хора ,които се опитват с използуването на заучени фрази ,чуждици и силогизми ,да прикриват КЪНТЕНЕТО НА ПРАЗНИТЕ СИ КРАТУНИ. Без всякакво съмнение ,Местан е достоен да стане техен предводител ,сега и за в бъдеще.

Добави коментар

Водещи новини