Зинаида Златанова: България ще загуби евросредства

  • 31 юли 2013 08:23

  • 2913
  • 6
Зинаида Златанова: България ще загуби евросредства
© Булфото

Нищо в комисията за конфликт на интереси не е наред. Тази комисия трябва да проверява нас министрите, депутатите и да информира обществото и вас медиите за нередности. Този скандал трябва да се разнищи докрай и нещата да не приключат само с отстраняването на Филип Златанов.

Това каза в сутрешния блок на TV7 вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова. Комисията е замислена като независима и надпартийна, но се оказва, че нещата не са били точно такива. Това, че комисията е независима не означава, че трябва да има безотчетност. Независимостта върви ръка за ръка с отчетността. Колкото по-независим си, толкова повече трябва да се отчиташ пред обществото, обясни Златанова.

България най-вероятно ще загуби пари от еврофондовете, каза още вицепремиерът. Въпросът е тези загуби да са минимални и да не са в границите, които се предвиждат от Еврокомисията. Темповете за разплащане на евросредствата е нараснал за месеците юни и юли. Това се дължи на многото работа, която свършихме в правителството. Ние ежедневно провеждаме срещи и водим разговори. Ако тези темпове, които наложихме за тези два месеца бяха спазвани в първите пет месеца на годината, щяха да бъдат разплатени много повече пари, категорична беше Златанова.

Реформите в здравеопазването и образованието са изключително наложителни. В последните 4 години Брюксел непрекъснато е приканвал за реформи във висшето образование, но тук нищо не е направено. Предното правителство не е имало стратегия и не е реализирало нищо. Нямам никаква идея, защо се е случило това, обясни Златанова. Реформите в здравеопазването са наш приоритет. За последните два месеца сме направили толкова много с министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, колкото не е правено в последните две години. Надяваме се тези реформи да отпушат европарите за здравеопазването. Имаме още четири месеца, за да постигнем целите си, обяви вицепремиерът. Магистралите също са важна част от нашата програма. Там също предстои много работа относно отпускането на евросредства за тях.  Автомагистрала "Хемус" никога не е била приоритет в европейската пътна мрежа и който ви каже нещо такова, значи лъже, категорична беше Златанова.

Натискът от страна на протестиращите ми помага много да работя качествено. Правителството е готово да разговаря с всеки и по всяко време. Има нужда от диалог и разбирателство. За съжаление очаквам критичен доклад от страна на Европейската комисия. Не мога да коментирам темата за Камен Ситнилски. Аз съм министър на правосъдието и не мога да изказвам лично мнение, обясни Златанова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2913 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Великия

2013.07.31 | 22:26

6
Не само Еврофондове , и заеми няма да ви дадат като ви знаят колко сте крадлива напаст заедно с фесовете , няма вече хубавкото време когато крадяхте блаженно... Европа не е глупава вече !.....И тогава ще се извивате като безпомощни змии и ще съскате докато пукнете......

2013.07.31 | 18:44

4
Ало,великия,разбрахме,че си велик щом като дете си открил Асамблеята на мира на Л.Живкова,което си беше прекрасна идея на самата Людмила.Имал си по-добро музикално образование от самия Слави,но критикуваш същия,че с нов договор с БТВ ''лапнал 7млн.лв.''И тук ''съскате като змии и няма да ви дадат заеми''.Хайде измисли и стани на мястото на Орешарски да те видим наистина ли си велик.Не съм от БСП,от село съм,но не пасем патки,само изказваме мнение,дори да е грешно.
Великия

2013.07.31 | 19:20

5
...А ако бях на мястото на Орешарски , първо много отдавна щях да си намеря друга партия , различна от тия двете , БСП и ДПС ..

2013.07.31 | 12:20

3
Всеки път щом се появят мошениците- комунисти и спират всичко,да не говорим ,че държавата е на ръба след тяхното управление

2013.07.31 | 11:43

1
Глупости,престани да мислиш с партийни цветове!Само оплювания срещу дадена партия не води до резултат.Г-жо Златанова,не само тази Комисия трябва да работи и да ви проверява.''66млн.отишли за реклама на еврофондовете''.Евростат-поливината българи живеят под миниума.НАМЕРЕТЕ НАЧИН ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ И ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ ДА РАБОТЯТ КАЧЕСТВЕНО.Кога и кой най после ще си изпълнява задълженията в тази държава.Похвално е,че за два месеца упорито сте работили,но да има при неизпълнения и несправяне с длъжността и съкращение на даден пост.
5678

2013.07.31 | 12:09

2
Е тая откри топлата вода. От БСП ги избират с конкурс..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини