Златанова: Много дипломатично ни се обръща внимание върху начина на управление

  • 09 юли 2013 13:10

  • 2368
  • 2
Златанова: Много дипломатично ни се обръща внимание върху начина на управление
©

В коментар на съвместната позиция на посланиците на Германия и Франция относно протестите у нас и несъвместимостта на олигархичния модел на управление с членството ни в Европейския съюз вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова заяви, че само с действия страната ни може да обори тази позиция, предаде Дарик.

Златанова
посочи, че моделът на управление не съществува от месец или година, а става дума за установена система, която дълго време е тревожила чуждестранните партньори на България, а вероятно и българското общество.

По думите на министъра, в последните 4-5 години много дипломатично ни се обръща внимание върху начина, по който се управлява страната.

„Как ни се обръща внимание? Като не ни приемат в Шенген и когато 4-5 години последователно на България категорично е отказан достъп до Шенген, може би беше редно да се разтревожим, че нещо не е наред и това, което не е наред, не е в Холандия, както твърдяха много български министри във времето назад. И това, което не е наред, не е в Германия. Това, което не е наред, е в България. Затова на мен ми се иска наистина да избегнем от това партийно говорене, което днес и вчера чувам непрекъснато да се лее по медиите, защото това всяка партия да обвинява другата в сгрешения модел, аз не искам да използвам епитета „нарочно" в сгрешения модел на управление на страната, меко казано е несериозно. За мен отговорът на това съмнение и на тези притеснения е единствено и само чрез действия на партиите и на политиците в полза на обществото", обясни министър Златанова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2368 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МОЛЯ РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ ПОСЛЕ

2013.07.10 | 03:23

2
ТОЧНО ЗАРАДИ ТОЗИ ТРАВЕСТИТ ,КОЙТО ГО НАЗНАЧИ МОНИКА СКОЧИХА ТЕЗИ ОТ БРЮКСЕЛ.ТЕ ИСКАТ ТОЗИ ПОРОЧЕН МОДЕЛ ДА СПРЕ И ДА СЕ СЛОЖАТ ХОТА КОЙТО ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ВСИЧКИ,А НЕ КАКТО ДОСЕГА ЗА НЯКОЛКО ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРХА(ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ,ГЕРГОВ,ТРАКТОРА,БРАТЯ ГАЛЕВИ И ДР.)

2013.07.10 | 03:23

1
Да не говорим за съдебната ни система.Най-корумпираната система в България.Ама за това си мълчи другарката.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини