Станишев: Властта за мен не е самоцел (видео)

  • 26 юли 2013 15:16

  • 7925
  • 97
Станишев: Властта за мен не е самоцел (видео)
©

В момента имаме политическа криза, която умишлено се напомпва и има риск тази криза да прерасне в икономическа криза. Задълбочаването на политическата криза може да доведе до тежки последствия за хората, включително и за протестиращите.

Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в началото на заседание на Националния съвет на партията. "БСП и правителството имат желание за диалог, но без ултиматуми, които замъгляват истинските причини за протестите. Признахме политическата си грешка и тя беше поправена. Към всяко едно министерство се създадоха форуми за диалог с гражданското представителство. Демокрацията и насилието са взаимоизключващи се. Трябва да се търси изход от ситуацията, в която няма диалог”, категоричен беше Станишев.

"Преди години се търсеше човекът месия, който да оправи нещата. Сега като че ли се търси месия процедура, в лицето на предсрочни избори, които да станат универсално решение", посочи още Станишев. "Проучванията показват, че няма да има радикална промяна в политическата ситуация – нито като субекти, нито като резултати от изборите. Дали след нови избори пак няма да се стигне до ситуация за искане на нови предсрочни избори”, попита той.

"Властта за мен не е самоцел. Избори през октомври няма да доведат до коренна промяна. Освен за ръководството на ГЕРБ. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще се бетонират начело на ГЕРБ”, продължи Станишев. Според него избори сега ще дадат основна роля на президентската институция, чрез възможността да назначава служебно правителство. "През май следващата година ще има европейски избори, които ще са много ясен тест за всички политически сили и за доверието в кабинета", допълни Станишев. По думите му на протеста са се появили позабравени лица като Едвин Сугарев, които ясно казват какво искат – БСП в Сибир. „Искат да ни няма”, посочи Станишев.

"Коалиция с ГЕРБ по същество означава БСП да бъде унищожена в своята същност и в очите на огромна част българи. Едно управление с ГЕРБ означава да зачертаем всички усилия на БСП за промяна", категоричен беше Станишев. "Вярно е, че в Европа има примери за подобни коалиции, но в български условия това е пример за задкулисие”, смята той. "Да, диалог с ГЕРБ трябва да има. България се нуждае отчаяно от създаване на култура на диалога. Трябва да разговаряме, да се чуваме и да се разбираме. Но и да приемем, че другият има право на позиция, различна от твоята”, отбеляза той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7925 97

Свързани новини

Коментари 97

Добави коментар

2013.07.27 | 07:25

30
ХОДИ СИ ТОГАВА. ТИ НЯМАШ ПРАВО ДА ГОВОРИШ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ СИН НА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ДИКТАТОРИ.

2013.07.27 | 06:54

28
Хахаха
БУТАЧА

2013.07.27 | 08:33

31
ЩЕ ТИ ПРЪСНА ВАГИНАТА БЕ ПЕДАЛ
Боздуган

2013.07.27 | 06:54

27
Ужас ! Станишев ви будалка ! И той като СИДЕРОВ иска да найбе ГЕРБ ! Искам да кажа за времевият хоризонт на Орешарски ? Герберасти прости, ще ви разкрия една тайна,между нас да си остане . ОРЕХЪТ щял да управлява цял мандат до 2017 г. ! Какво нахалство, това вече на нищо не прилича !Молете се на СИДЕРОВ да го свали ! СИДЕРА може да съжали ТИКВАТА Борисов .Нали вече го найба ! Или може да му се прииска отново ? Знае ли ТИКВАТА, но трябва да рискува ! ХАХАХАХАХА........
Боздуган с гъз разпран

2013.07.27 | 06:53

24
Аз съм бай ви Боздуган и Г Ъ З Ъ Т ми е разпран ,щото турци ме Е Б А Х А и дупето ми Р А З П Р А Х А . И сега се чудя как ,ще отида при Местан , с този Г Ъ З така разпран ,че и мъничко Н А С Р А Н ? А на Волен и Станишката ,много пъти ял съм П И Ш К И Т Е и сега тук С Л О В О Д Р И С К А М ,и за нов К У Р се натискам ,щото искам и на Орешарката ,да опитам ПАЛАМАРКАТА. А ,поуката е ясна - най обичам да ме шибат, в дупката /КОЯТО БЕШЕ/ тясна!

2013.07.27 | 06:53

23
Ей Боздуган, най-накрая. щи лепна IP-то и ще те намеря в кочината ти от където пишеш.
ha-ha-ha

2013.07.27 | 06:54

26
Станишев: Властта за мен е голяма самоцел в краденето !!!!!!!

2013.07.27 | 06:54

25
И демокроцията и лъжата също.

2013.07.27 | 06:53

22
Станишев и Орешарски, вие двамата сте най-голямите виновници за тези протести. Вие лично извихте ръцете на депутатите да гласуват за Пеевски. Оттам тръгна всичко. Вие носите цялата отговорност за протестите и провала на правителството. Ако правителството падне, вие сте виновни. Не търсете вината в друг. А казвахте, че няма парламентаризъм при борисов защото им нареждал какво да правят.

2013.07.27 | 06:53

21
ХА ,ХА ,ХА ! БОЗДУГАНЧО /ДЕТО РАЗПРАВЯ,ЧЕ Е ПРОТИВ БСП/ ,КАК ПЛАМЕННО ЗАЩИТАВА СТАНИШКАТА ! ЛИЧИ СИ ЧЕ КОЛЕГАТА ДЕТО ПИШЕ ЧЕ СИ ЛАПАТ ВЗАИМНО ПИШКИТЕ Е ПРАВ.
Пламен

2013.07.27 | 06:53

20
... украинския евреин и изявен педераст се прави на политик. Нещастник гаден!

2013.07.27 | 06:53

19
Няма друга тъпа държава , освен България, в която наследник на един от палачите да говори от името на целия народ ида се изживява като спасител на нацията--тази нация, която е пъшкала безропотно 45 год. комунистическо иго и още 23 год. под игото на подобни псевдодемократи и манипулатори. Затова съвета ми към младите хора е -емигрирайте при първия шанс, който ви се отвори. Не работете във фирмите им, не си продавайте труда на олигарсите за мизерни заплати--България вони отвсякъде на комунизъм , такава е орисията и !!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини