Реформаторският блок се отваря за голям граждански съвет

  • 26 юли 2013 14:50

  • 2569
  • 11
Реформаторският блок се отваря за голям граждански съвет
©

Реформаторският блок се отваря за голям гражданския съвет, в който ще влизат общественици и неправителствени организации за пренаписване на обществения договор и рестарт на демокрацията.

Това стана ясно днес от срещата на лидерите на петте формации в Реформаторския блок и част от университетските преподаватели, които миналия петък излязоха с открито писмо към партиите да се отворят за диалог с гражданите. "Нашето предложение към Реформаторския блок е да бъде учреден граждански съвет, в който да участват и да търсят единодействие и граждани. Трябва да се опитаме да създадем едно могъщо обединение, което по-късно да се превърне в основа на на едно реформаторско управление", призова в началото на срещата проф. Михаил Неделчев, почетен професор от Нов български университет.

"Правим политическа иновация", заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя беше категорична, че отдавна е дошло време, в което партиите трябва да отстъпят една крачка назад, за да пуснат гражданите във формулирането на политическите решения. "Партиите изядоха почвата на политическото, нужно е тя да се рекултивира", посочи още тя. "Нашата задача не е да печелим доверие за нас, а да върнем доверието на критичен брой българи в демокрацията. Улицата дава диагнозата, но решението трябва да дойде именно от обединението на партии и граждани", заяви лидерът на Демократи за силна България Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Христо Генев от Зелените изрази надежда гражданският съвет да има роля във взимането на решение за реформаторската общност, която да промени изцяло политическата система в България. Лидерът на Национална партия "Свобода и Достойнство" Корман Исмаилов коментира, че партиите в блока и университетските преподаватели имат еднакво разбиране, че партиите в парламента са доказали своята олигархическа зависимост и трябва да си ходят. Той посочи, че Реформаторският блок търси максимално общи цели и обща стратегия за развитие на страната и ще засили усилията си за свалянето на правителството. "Трябва да кажем ясно и категорично, че всеки един гражданин на тази държава има право да участва в този граждански съвет", пък заяви лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов.

"Всички сме активни участници в протестите. Желанието ни е цялата тази енергия, която се разгръща по площадите да получи израз чрез представителство в бъдещите форми на управление", коментира проф. Михаил Неделчев. Освен него на срещата присъстваха и проф. Божидар Кунчев - литературовед, преподавател в Су, д-р Атанас Славов-конституционалист, преподавател в СУ, проф. Тодор Танев - политолог, преподавател в СУ и Димитър Бочев - писател и политически имигрант. Те изразиха радост, че граждани и политици могат да говорят на езин език и обясниха, че са се обърнали към Реформаторския блок, заради споделената ценност за демафиотизиране на държавата. "Нищо по-малко не съм очаквала и ви благодаря, че го направихте бързо", обърна се Кунева към преподавателите. Тя изтъкна, че българският народ има празник на будителите и че е хубаво, че техния списък непрекъснато се обновява. "Не може да търсиш уюта на интелектуалното и той да ви е достатъчен. Надявам се, вашият кръг да се разширява", пожела тя на преподавателите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2569 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ани

2013.10.18 | 22:23

11
Не знам какъв е тоя Блок - но на картинката виждам все стари курви , а с тях - нищо не става.
Съвет към Радан

2013.10.18 | 22:23

10
Радане, млад си и изглеждаш интелигентен човек, но... Щом Костов ти е "вързал пръст" в политиката, щом си се наортачил с Кунева, Надка и Касим Дал, не чакай разумните хора да ти повярват и да тръгнат след теб! Или не разпознаваш фалша, злото и покварата, или си за тях, затова не ставаш за водач! Кротувай си в ъгъла и си харчи субсидията (щом съвестта ти позволява), но не се опитвай да ни заблуждаваш! Ти си лице на сенки от последните 23 години.

2013.10.18 | 22:22

9
Другарката Кунева-Пръмова настървено се бори за депутатски полог.Тя като видя че никой не я бръсне и за слива набързо се сдуши с подобни на нея номенклатурни издънки, белким влязат в парламента,само че под ново име-РЕФОРМАТОРИ.Не реформа а РЕМОНТ ОСНОВЕН трябва на тазиБЪЛГАРИЯ.Ремонт и изхвърляне на наслагваният години наред червен номенклатурен боклук който се разлага и трови живота на българският народ.
Боздуган

2013.08.15 | 20:42

2
Кауза пердута ! Тия са гола вода ! Прочетени вестници !

2013.10.18 | 22:21

8
Тези невзрачни физиономии са от ЗАТВОРНИЧЕСКИЯТ БЛОК и те си въобразяват велики неща без покрития. Заедно с Бойко Борисов можем да им осигурим работа като пъдари на БОСТАНИ край Любимец......
До реформаторския блок

2013.10.18 | 22:20

7
Уважаеми господа, достойно за уважение е начинанието, което подхващате !! Преди да е станало късно, преразгледайте членството при вас на партия Зелените. Единственото зелено при тях е , че са зелено откъснати. А знайно е , че от зелено откъснат плод нищо не става !! Те са чиста проба нереформирани комунисти , верни на СерГЕЙЧО И КАТО ТАКИВА ЩЕ ОТБЛЪСНАТ ИНАЧЕ ДЕСНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ !! Съмнителна е и Пръмова--не забравяйте, че във Варна тя е призовала да се гласува за БСП. Заради тези две партии ще загубите много, много избиратели, бъдете сигурни !!!
БУТАЧА

2013.08.15 | 20:47

6
АМАН ОТ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ КОПЕЛЕТА,САМО ГЕОРГИ ЖЕКОВ И БАП

2013.08.15 | 20:47

5
Върнете парите, които откраднахте, върнете животите, които затрихте, върнете децата, които не родихме и готово доверието е върнато.
Pladinum

2013.08.15 | 20:46

4
Демокрация= Див,необуздан, беззаконен, лишен от морал и ценности капитализъм. Това е демокрацията!!!

2013.08.15 | 20:45

3
РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИ С ГЕРБ, РЗС И НАЦИОНАЛИСТИТЕ / НЕ С АТАКА/ ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМА УСПЕХ. ГРАЖДАНСКИТЕ ИМ ДРУЖЕСТВА СА МАЛКО И СЛАБИ. САМО С ТЕОРЕТИЧНА ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА ДА СТАНЕ.
АА

2013.07.27 | 10:12

1
Реформаторски блок - тия пък каиши къде са тръгнали. Палячовци. Наистина най-добре да се обединят с РЗС, може и с Йоло Денев /примерно/, с две думи с някой със същия манталитет и умствен капацитет.Ще са си лика прилика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини