Високо ниво на недоверие в партиите отчели от РБ

  • 14 ноември 2014 08:54

  • 1265
  • 0
Високо ниво на недоверие в партиите отчели от РБ
©

На проведеното снощи заседание на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок се отчете високо ниво на недоверие между някои от партиите в РБ и се прие позиция, информират от пресцентъра на движението.

На свое заседание, приключило снощи, Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ прие следната позиция:

1. Констатира високо равнище на недоверие между част от партиите в РБ и изразява своята готовност да работи за възстановяване на добрите коалиционни отношения. Основен критерий за възстановяване на коалиционни отношения ще бъде начинът на работата в Парламентарната група на РБ.

2. Преценява като неподходящо и контрапродуктивно свикването на съюзен конгрес на РБ на този етап. Провеждането на подобен форум преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в РБ, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията.

3. РБ се създаде не като опит за поредна партия, а като платформа за реформи. Бъдещето на Блока зависи не от способността за радикално говорене, а за реално правене на реформи. През тяхната реализация се доказва потенциала за лидерство. Затова считаме, че Съюзен конгрес може да има след като са налице и първите резултати от реформите.

4. Възлага на своите представители в коалиционните формати да запознаят партиите от коалицията с тази позиция.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини