Дянков с вина за строителството върху дюни

  • 23 юли 2013 09:12

  • 2333
  • 7
Дянков с вина за строителството върху дюни
© Булфото

Бившият финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи носи вина за строителството върху дюните край Черно море. Ръководеното от него министерство отказвало да даде пари за изработка на специализирани карти. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в предишното си амплоа - като регионален министър, нееднократно е изисквал средства, но въпреки това пари не са отпуснати. Това става ясно от отговор на пресцентъра на президентството след запитване на в. "Преса".

"Като регионален министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното лично е отговорен за прекратяване на обществената поръчка за заснемане на Черноморското крайбрежие", заяви неотдавна лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. От президентството уточняват, че Плевнелиев не е издавал заповед за прекратяване на процедурата.

Всъщност обществените поръчки бяха четири - за различни части на Черноморието. Преписките бяха открити в края на 2008 г. при правителството на Тройната коалиция. Оттогава минаха пет години и три правителства, но финансирането се оказа проблем. По тази причина и четирите търга бяха прекратени през юни 2011 г. със заповед на шефа на агенцията по кадастър Александър Лазаров.

От президентството напомнят, че в бюджета на регионалното министерство за 2009 г., одобрен при правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, също липсвали финансови средства за специализираните карти.

Шефът на регионалната комисия в парламента Димчо Михалевски коментира, че в бюджет 2009 имало авансови средства, за да започне заснемането на Черноморието. По-голяма част от плащането обаче трябвало да стане през 2010 и 2011 г.

25 млн. лв. са необходими за изготвянето на специализирани карти на Черноморието, съобщиха от президентството. В тях обаче влиза изработване на ортофотоплан на цялото Черноморие, топографски карти, карти на плажовете и дюните, както и карти за устройствено планиране. Сумата е огромна в сравнение със 127 145 лв., които бяха нужни за картографиране на плажовете.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2333 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.02.17 | 19:33

7
Дянков има вина за спасяването на България през кризата!

2014.02.17 | 15:32

6
Станишев ако не излъже,кой ........!Имали случaй да е направил някакво изказване и то 2/3 да не е лъжа,останалото - демагогия и празнословия.

2014.02.17 | 15:32

5
Дянков трябва да последва съдбата на кучето зад автомобил, но с панорамна обиколка на България.

2014.02.17 | 15:32

4
Тиквата мафиот да се извини за обидите който сравни българските студенти на овчари за пържолите награда за кучето което е намерило трупът според неговите думи това са тежки подигравки върху цялото Българско общество както и много други много трески има за дялане този маймуна страхлива също да се извини пред цяла България за наложеният геноцид от неговото протеже гнидата Дянков върху България и хората на България убиецът мутра мафиот да се извини и на семействата с самоубили се самозапалили Българи който изгоряха от глад заради мизерията и бедността причинена от ГЕЙбоклуците ГЕРБ
ИЗМАМА В К.К. КАВАЦИ

2014.02.17 | 15:31

3
Идете в к.к. Каваци и вижте най новата измама която правят строителните фирми! Точно до Южна Перла Resort & Spa (който също е върху дюни) се заспиват с пръст дюните. Стотици камиони извозват от други обекти пръста и засипват дюните които после от РИОСВ казват че вече не са дюни. ИДЕТЕ И СНИМАЙТЕ!

2014.02.17 | 15:31

2
Тоя рептил вдигна всички цени.За затвора е !
hy53u

2013.07.23 | 13:44

1
nese pravete na ydareni i na sto mesta da pysnete podpiska gadovete si otivat sled tova hte kajete 4e koito negi podkrepiame sme bili pravi

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини