ГЕРБ искат спиране на строителството на дюните край Несебър (видео)

  • 17 февруари 2014 14:01

  • 1648
  • 4
ГЕРБ искат спиране на строителството на дюните край Несебър (видео)
© Булфото

ГЕРБ настояват да се предприемат мерки за преустановяване на строителните работи на терена с дюни край морето в Несебър.  Това каза на пресконференция в парламента депутатът Лиляна Павлова по т.нар. скандал Дюнигейт.

От опозиционната партия настояха министърът на околната среда и цялото правителство да предприемат незабавни действия и мерки. Според Павлова аргументът, че съдът е отменил спирането на строежа, не е аргумент. Тя призова управляващите да не се  крият зад решението на съда.

Към днешна дата имаме пълно картиране на Черноморското крайбрежие, специализирани карти и карта на морските дюни и тя  показва, че на този терен има 90 процента дюни, обясни Павлова и допълни, че заради това там е недопустимо и не трябва да бъде разрешено да се строи, независимо от решението на съда по заповедта на РДНСК за спирането на строителството.

Първата стъпка, която трябва да бъде направена е приемане на направените карти, каза Павлова. Тя допълни, че след това  трябва да се издаде заповед по закона за биологичното разнообразие за недопустимост на строителството, тъй като парцелът е в Натура 2000.

ГЕРБ очакват от министъра на инвестиционното проектиране да каже дали РДНСК е предприела отново действия по издадените разрешения за строеж.

От опозиционната партия посочиха, че проектът за строеж е на "небезизвестния архитект Калин Тихолов". От партията посочиха, че много добре са известни връзките между архитект Тихолов и министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов. Как бихте защитавали обществен интерес, ако ваш близък приятел е архитект на конкретния проект, питат от ГЕРБ.

Лиляна Павлова посочи, че цялата политика на правителството от последните месеци е насочена към застрояване на Черноморието. Това е последователна политика на правителството, която е крайно недопустима, заключи тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1648 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дедо Гиц

2014.02.18 | 12:09

4
Вихъре,Вихъре, каква куха лейка си Вихъре, не е истина.
баба гицка

2014.02.18 | 12:05

3
къде са зелените, анонимните /хакерите на ченгетата/, атака спи --- САМО ГЕРБ

2014.02.17 | 21:10

2
Къде са т. нар. "еколози" от ПП Зелените , или са заети да гласят самостоятелната си листа за изборите?

2014.02.17 | 21:10

1
GERB настъпиха много интереси на олигарси и други бандити,ГЕРБ са конкуренция на всички партии,защото болшинството от населението им вярва,затова неприятелите,конкуренцията им ще се опитат да ги обезсилят,унищожат или омаловажат.Не са им удобни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини