Златанова: Препоръките и критиките на ЕК са обективни и честни

  • 19 юли 2013 17:31

  • 2042
  • 6
Златанова: Препоръките и критиките на ЕК са обективни и честни
©

Докладите на ЕК за България си приличат от година на година. Това не е приятно, защото показва, че грешките ни се повтарят, обяви в предаването "Лице в лице" Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, министър на правосъдието.

Тя подчерта, че препоръките и критиките на Европейската комисия са обективни и честни. През 2003 г. докладите бяга за "напредъка на страната", припомни тя. Сега обаче е друго. Вижда се, че състоянието на съдебната система продължава да е проблемно.

С експерти ще седнем и ще видим какво се повтаря в годините като желание на магистратите и на гражданите, за да видим какви са следващите мерки и стъпки за връщане на доверието в правосъдието. Много е важно да има работещ парламент, защото съдебната система минава през Народното събрание, заяви вицепремиера. Според нея всички партии в НС трябва да са си на мястото и с тях да се обсъдят всички мерки, за да може наистина да има реформа. Нужен е зрял политически консенсус, както каза и Вивиан Рединг, за да се извърши поне минималното нужно в сектора.

За тефтерчето на Филип Златанов тя обяви, че това допринася много не само за негативното впечатление на чужденците, които наблюдават България, но и на усещането на българските граждани, които смятат, че институциите са тотално разрушени. Аз бях неприятно изненадана от тази информация и дори не повярвах първоначално. Виждаме една разруха. Затова не се учудвам, че хората протестират и не вярват на институциите - недоволството им идва от подобни безобразия, подчерта тя.

По думите й, ще има опити да се спаси максимално количество от парите, които ЕС дава на България. В Общността на нас гледат като държава. Затова е странно, когато някоя партия си приписва заслуги или вина. Призовавам всички - и експерти, и политици, да направим така, че максимално да оползотворим средствата и да продължим изпълнението на програмния период.

Последвайте канала на

2042 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
БУТАЧА

2014.11.26 | 21:33

6
ИИИИИИБАХ ТА В ИЗРОДА
Пълна Лудница

2014.11.26 | 21:33

5
Малееееееее тая как прилича на Зуека с грим

2014.11.26 | 21:33

4
Някой гледа ли нелепото интервю на тиквата само едно повтаря магистралите залата моста аааууу оооо ние сме най-великите мръсна тиква

2014.11.26 | 21:33

3
ГЕРБ не направи само метрото, магистралите и детските градини а и много други неща.БСП ги остави с много задължения към фирми от бизнеса и със стачкуващи миньори и тютюнопроизводители на които се дължаха големи суми пари.После започна кризата с земеделците с които ГЕРБ също се разплатиха и им увеличиха субсидиите многократно.То всеки знае само да плуе но нека да се видят и хубавите неща които те направиха.

2013.07.21 | 19:47

2
Ми бате що не гледаш Комиците да те питам. Аман от пишман коментатори

2013.07.21 | 19:47

1
ЖЕНАТА-МЪЖ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини