Зинаида Златанова застана начело на НСТС

  • 19 юни 2013 15:38

  • 2207
  • 2
Зинаида Златанова застана начело на НСТС
© Булфото

Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова ще ръководи Националния съвет за тристранно сътрудничество, реши кабинетът. Освен вицепремиерът и министър на правосъдието от страна на правителството в тристранката ще участва и социалният министър Хасен Адемов.

Тристранният съвет е органът, в който се осъществяват консултациите между държавата и представителните организации на работниците и служителите, и на работодателите по регулирането на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и въпросите на жизненото равнище.

Състои се от по двама представители на имащите право на участие в него страни. Една от първите точки, които се очаква да бъде поставена пред тристранката, е за увеличаването на минималната работна заплата от 1 октомври.

Намерението да се увеличат настоящите 310 лева бе заявено от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 при представянето на спешния пакет от мерки пред парламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2207 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.19 | 20:35

2
ЗИНАИДА.АЙШЕ,МЮМЮН.АЛИ,Сергей,лютви-МАЛКО ВИ ОСТАНА СГАН МАЗНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ХОРА С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА

2013.06.19 | 20:34

1
МОЛИМ ВИ ЗА СПЕШНО ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини