Западът искал коалиция ГЕРБ-БСП заради предстояща война с Иран

  • 16 юли 2013 08:33

  • 16915
  • 90
Западът искал коалиция ГЕРБ-БСП заради предстояща война с Иран
©

Провеждането на предсрочни избори в момента е глупост. Това заяви пред БТВ математикът Михаил Константинов. Кабинетът на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 обаче трябва да подаде оставка, заради големите глупости, които свърши, смята той.

Константинов начерта и няколко варианта за нови конфигурации на властта в НС. Има една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, които ще разполагат със 181 депутати. Това мнозинство може да промени Конституцията, припомни математикът. Подобен случай има в Германия и Чехия, припомни Константинов. При подобен сценарий е необходимо да има разписан по месеци график и да се проведат избори през май следващата година. Има и по-малка коалиция между ГЕРБ и ДПС, която се забравя и тя ще разполага със 133 депутати, каза Константинов.

В момента страната е заложник на антагонизма на двама лидери, смята математикът. В момента притискат лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да отстъпи, за да получи мястото на председател на ПЕС за постоянно. От друга страна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г иска да стане президент след три години, твърди математикът. Има и още един фактор, който може повиши напрежението, тъй като в момента няколко хора гладуват. Едно е да викаш „Оставка“, друго е да викаш „Убийци“, убеден е Константинов.

Михаил Константинов стигна още по-далеч като каза, че нестабилността в България е вредна заради западните военни стратези. Предстои дълга и кървава война в Близкия Изток срещу Иран и тя няма да има нищо общо с операциите в Ирак и Афганистан. Затова е необходимо НАТО да има твърд южен фланг. В момента Турция е дестабилизирана, Гърция не може да живее ако не получава всеки месец по 3 млрд евро. Ако се дестабилизира и България няма да има логистика и самолетите идващи от Великобритания няма да има къде да кацат, каза Константинов. Заради това сега ще се окаже натиск управлението в България да се стабилизира.

Социологът Юлий Павлов обаче каза, че създаването на голяма коалиция ще се възприеме като тържество на олигархията и че партиите са се събрали в името на далаверата. Правителството трябва да работи до март-април и когато дойдат изборите за евродепутати да се проведат и предсрочни парламентарни избори. Ако сега се стигне до оставка и избори няма кой да направи актуализация на бюджета, което не е чак такава болка за умиране, каза Павлов. Той обаче вижда по-големия проблем в липсата на кабинет, който да изработи бюджета за 2014 г.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
16915 90

Свързани новини

Коментари 90

Добави коментар

2013.07.27 | 13:12

70
"Провеждането на предсрочни избори в момента е глупост. Това заяви пред БТВ математикът Михаил Константинов. Кабинетът на Пламен Орешарски обаче трябва да подаде оставка, заради големите глупости, които свърши, смята той." ДА СИ ИЗЯСНИ КОЕ ОТ ДВЕТЕ ИСКА ДА КАЖЕ И ТОГАВА ДА ГОВОРИ. ИНАЧЕ ДЕМОНСТРИРА ПРОТИВОРЕЧИЕ.
Боздуган

2013.07.27 | 13:11

69
Мишо,мишо ти ни си пил бира ,но си пиян ,бе !Какви глупости дрънкаш !ТИКВАТА е на боклука и никога няма да управлява !

2013.07.17 | 05:11

23
тоя лъже

2013.07.27 | 13:11

68
Западът иска коалиция ГЕРБ-БСП заради война с Иран? Професоре пийте си хапчетата. Първо няма бсп, има Коалиция за България от осем партии. БСП е една от тях само. Второ, за война с Иран вече почти никой не говори освен Израел, които използват темата за да си уреждат подкрепа от щатите явно. Ако запада искаше война с Иран нямаше да допусне руски подлоги в управлението на България.

2013.07.27 | 13:11

67
ДРУГАРЮ ПРОФЕСОР, ЗАПАДЪТ АКО ПОИСКА МОЖЕ С ЛЕКОТА ДА ИЗМЕТЕ ВСЯКА ПРОРУСКА КЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ, АКО НАИСТИНА СЕ ПЛАНИРАТ ТАКИВА МАЩАБНИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ. ЗАПАДЪТ Е МНОГОКРАТНО ПО-СИЛЕН ОТ РУСНАЦИТЕ, ЗАПАДЪТ БЕ ПО-СИЛЕН И ОТ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ ДОРИ.

2013.07.17 | 17:51

47
Мхм.Вярвай на тия, все пак дори Хитлер , който имаше най-модерната техника си счупи главата във Русия.Голямата мечка винаги е била империя и империя ще си остане.
МИГ-29

2013.07.17 | 04:34

19
и искаш да кажеш че запада подготви почвата да падне виденов и да доиде престъпникът КОСТОВ,за да може да се усигори въздушно пространство за нападение над югославия.като се замисли човек -,НАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО.
баба гицка

2013.07.17 | 05:11

24
"самолетите идващи от Великобритания няма да има къде да кацат, каза Константинов" --- този чува ли се какво говори, че и ъкъли дава

2013.07.27 | 13:11

65
ХАХАХАХА, МИШАТА СИГУРНО Е ДЖОКНАЛ. САМОЛЕТИТЕ НЯМАЛО КЪДЕ ДА КАЦАТ. ХАХАХА КАК ДА НЯМА, НИЕ СМЕ В НАТО. и този ли професор е червен, какво ще стане ако започне война с иран, комунягите ще обявят преврат и ще застанат на страната на иран ли?
Психиатъро

2013.07.27 | 13:11

66
Пациента Константинов премина границата между реалното и света на фантасмагорийте! Човека откак го изгониха от топлото местенце на шеф на "Информационно обслужване" изперка кардинално!Първо се пеняваше с умни съвети от всяко телевизионно студио, сега пък е станал като Нострадамус, вижда войни и страшни бедствия по света. Прави налудничави изказвани и невротични поллитически прогнози!Както спомена един колега тук, да си пие лекарствата и да се разхожда в парка, но само с придружител, да не плаши децата!
Ляв бек

2013.07.27 | 13:11

64
Господин математик, защо просто не отидете да си решавате логаритми ? 1. БСП и ГЕРБ никога няма да направят коалиция, защото това би значело самоубийство за двете партии. 2. Как виждате в България да кацат самолети на други държави ? Нали както имат ядрено оръжие Иран, няма да могат да го метнат нито до Англия, нито до САЩ , но спокойно могат да го метнат по нас, само защото сме си дали задника да кацат някакви самолети тук. Иначе сте прав, в моменти на кризи, винаги има войни по съвсем обясними причини. Гърция, Турция и т.н. са дестабилизирани, защото на някой му изнася да е така. По интересното е, че казвате че ние сме се водели значително стабилни ? Бах това животно Българинът, не яде, не пеели, живее в мизерия, но е стабилен.
МИГ-29

2013.07.16 | 12:28

2
.НЕ ,никога чужди самолети не са кацали в страната!!! Само детопрез 98.паднаха няколко ракети покрай софия ,а една дори удари и къща.само дето от сарафово летяха цистерни ,а за съжаление не се намери някой талибанин да ги зачеше с някой гранатомет,да им е..а майката американска.дето си врът гъзовете тук и там.да не забравим че ако стане война с иран,петролът ще мине 200$ и тогава ще видим какво е криза,а колко беше преди войната с ирак-30$
МИГ-29

2013.07.16 | 12:10

1
АБЕ ТЕ ИЗОБЩО В БЪЛГАРИЯ "НЕ СА КАЦАЛИ" АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ!!!!!САМО ДЕТО 98Г ПАДНАХА НЯКОЛКО РАКЕТИ ПОКРАЙ СОФИЯ ,ЧЕ ЕДНАТА ДОРИ УДАРИ КЪЩА.А ОТ САРАФОВО МАЛКО ЛИ ЦИСТЕРНИ ИЗЛЕТЯХА,ЧЕ НЯМАШЕ НЯКОЙ ТАЛИБАНИН ДА ГИ ПОДПУКА С НЯКАКЪВ ГРАНАТОМЕТ. АКО СЕ СТИГНЕ ДО НЯКАКВА ВОЙНА ,ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ ЩО Е КРИЗА-ПЕТРОЛА КАКТО СЕГА Е 100 $ С ЛЕКОТА ЩЕ СТАНЕ МИНИМУМ 200$.да не забравим ,че преди войните с ирак и талибаните ,петрола беше около 30$.

2013.07.27 | 13:10

63
ЕДНА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-БСП И В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ НЕЩО КАТО ВОЙНА С ИРАН.

2013.07.17 | 05:10

21
Да го духат гроб и шибания запад

2013.08.24 | 21:12

82
НЕ ДРУГАРЮ! ТОЗИ ПЪТ БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАВИЛНАТА СТРАНА И ЩЕ ГО ДУХАТ ШИБАНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ И ДАЖЕ ВЕЧЕ ГО ДУХАТ И КВИЧАТ! БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ЗАПАДЕН СТАНДАРТ И ДЕМОКРАЦИЯ НЕ ИСКАТ ШИБАН КОМУНИЗЪМ И МИЗЕРИЯ.

2013.07.16 | 16:05

3
НЕ ЗАПАДА, ТИ ЩЕ ГО ДУФАШ! България е европейска страна, не комунистическа кочина!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини