Проф. Константинов: Хората няма да позволят дребни игрички с принципа на уседналост

  • 26 юни 2013 07:52

  • 2181
  • 2
Проф. Константинов: Хората няма да позволят дребни игрички с принципа на уседналост
©

Най-удачната за България избирателна система е германската. При нея половината от депутатите се избират по мажоритарен принцип. В същото време сумарният брой депутати, който всяка партия получава, е строго пропорционален на броя на подадените гласове. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия членът на Изборния борд проф. Михаил Константинов.

"Навремето това предложение беше отхвърлено, беше преценено, че няма нужда от него. Сега повечето протестиращи обаче искат това", добави той. Според него при промените в Изборния кодекс народът няма да допусне "дребни игрички" с принципа на уседналост. Той е категоричен, че при местните избори е задължително този избор да остане, докато при евроизборите въпросът е спорен.

Според социолога Димитър Димитров идеята да се напише изцяло нов Изборен кодекс не е удачна, тъй като това ще остане много време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2181 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.26 | 20:50

2
Не германска, марсианска система да сложат българинат бай Ганьо ще я прекара ! Няма такава долна, проста и извратена нация като нашата ! Това е истината !

2013.06.26 | 20:50

1
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !

Добави коментар

Водещи новини