Волен Сидеров прати кърваво писмо на Цацаров и Йовчев

  • 02 юли 2013 13:55

  • 12217
  • 104
Волен Сидеров прати кърваво писмо на Цацаров и Йовчев
©

Лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа призова в открито писмо главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в да обяви дали има основания за свалянето на депутатския му имунитет. В писмото той призовава и министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола да изпълнява функциите си на министър на вътрешните работи и да гарантира спазването на обществения ред. Ето и писмото, което публикуваме без съкращения.

"В последните седмици партии, които се провалиха на парламентарните избори, компенсират политическата си немощ с нападки и провокации към мен - Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и ПП АТАКА. Останалите извън парламента политици, вместо да подадат оставки като лидери, заради категоричния провал на политиките, които водят, те адресират агресията си към мен и необосновано издигат искания за сваляне на депутатския ми имунитет. В тези провокации участват и бизнес кръгове, близки до бившите управлявали от ГЕРБ, които в момента търпят огромни загуби, благодарение на работата на 42-то Народно събрание, което предприе необходимите мерки в посока прекратяване на корупционните схеми. В медиите излезе информация, че ръководството на партия ДСБ с писмо до Вас е поискало снемане на имунитета ми.

Според Конституцията на Република България /Чл. 70/, свалянето на имунитета на народен представител се иска винаги за конкретно престъпление. Ако са налице достатъчно данни, че народен представител е извършил престъпление от общ характер, главният прокурор отправя мотивирано искане за започване на наказателно преследване до Народното събрание, а когато то не заседава – до неговия председател, с което се иска разрешение. Към искането се прилагат достатъчно данни, които са необходимо условие за започването на наказателното преследване, когато искането е за задържане, Народното събрание се произнася с отделно решение.

Призовавам Ви, в качеството си на Главен прокурор на Република България и Министър на вътрешните работи, да излезете с официално становище дали има постъпили данни, че аз Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, съм нарушил закона по някакъв начин и има ли основания за искане за сваляне на депутатския ми имунитет. Също така, според Конституцията на Република България /Чл. 69/, народните представители не носят наказателна отговорност за начина, по който са гласували и за изказаните мнения - независимо къде се намират, когато правят изказването. Този текст важи не само когато участват в работата на органите на Народното събрание, но и когато са извън Народното събрание, но правят изказвания по повод заеманата служба.

Според Конституцията на Република България, аз в качеството си на народен представител имам право да изразявам свободно политическите си убеждения и гражданската си позиция, без това да дава основания да се иска сваляне на имунитета ми на народен представител.

Необходимо е да излезете с официално становище по гореописаните въпроси, за да спрат спекулациите, които засягат най – висшия държавен орган – Народното събрание, както и представляваните от Вас институции – Прокуратурата на Република България и МВР. Също така за пореден път настоявам, господин Йовчев, да започнете да изпълнявате задълженията си на Министър на вътрешните работи и да не допускате вандалски действия в столицата и нарушаване на законите в страната ни, завършва писмото си лидерът на Атака.

Последвайте канала на

Novini.bg
12217 104

Свързани новини

Коментари 104

Добави коментар

2013.07.02 | 21:52

43
Сигурно е ползвала превръзката си за целта, пачаврата Болна.
Dr. Haus

2013.07.03 | 14:16

87
Благодарни сме на г-н Сидеров ,че благодарение на него ,научихме много за развитието и патологията на някои тежки форми на шизофренията. В негова чест ,последната ,нелечима фаза на параноидната шизофрения ,ще се нарича вече :"Синдромът на Волен". Честито !
Dr.Dre

2013.07.02 | 21:52

47
Пренеси се в отвъдното,че срамиш името на д-р ХАУС.

2013.07.02 | 21:52

45
Ти си боклук.Такива като теб дърпат страната ни назад.

2013.07.02 | 21:52

44
С Волен и Атака - винаги напред до победата на следващите избори!!!
КОНСТИТУЦИЯ

2013.07.02 | 21:52

46
Глава трета НАРОДНО СЪБРАНИЕ Чл. 69. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.
ндаа

2013.07.02 | 21:53

51
Обаче,ако всички тия 10000,дето са на улицата,заведат колективен иск,за публична обида и подронване на престижа,както и подронване на авторитета,кво става?А ченгетата,ако също го подпукат,за обида и уронване престижа на пагона?А кажи де.
дай целия текст

2013.07.02 | 18:14

10
Независими къде се намират,...... Този текст важи не само когато участват в работата на органите на Народното събрание, но и когато са извън Народното събрание, но правят изказвания по повод заеманата служба.
ОПС чети цялата конституция Сидеров, цялата. Има м

2013.07.02 | 21:52

48
Да искаш арести и да обиждаш полицията, да я унижаваш и да не уважаваш президентската институция какво е? Ако са налице достатъчно данни, че народен представител е извършил престъпление от общ характер, главният прокурор отправя мотивирано искане за започване на наказателно преследване до Народното събрание, а когато то не заседава – до неговия председател, с което се иска разрешение. Към искането се прилагат достатъчно данни, които са необходимо условие за започването на наказателното преследване. Когато искането е за задържане, Народното събрание се произнася с отделно решение. То може да отмени дадено свое разрешение. Чл. 325. (1) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. (2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
успех

2013.07.02 | 21:52

49
Само политическите си убеждения Сидеров. Ама да те видим сега на гражданския за 4 000 000 лв.
ЕХ КОНСТИТУЦИЯ, ЧЕЛ НЕ ДОЧЕЛ

2013.07.02 | 21:52

50
Чл. 69/, народните представители не носят наказателна отговорност за начина, по който са гласували и за изказаните мнения - независимо къде се намират, когато правят изказването. Този текст важи не само когато участват в работата на органите на Народното събрание, но и когато са извън Народното събрание, но правят изказвания по ПОВОД ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ

2013.07.02 | 21:53

52
Ах, милият! Жив да го оплачеш. Сега към ЦАЦАриума си завъртя потурките. Сега какво - "Кажете, че съм чист, щото правителството си отива". Така ли стана работата?

2013.07.02 | 21:53

53
Леле кво нагло човече. Аз ако бях на мястото на онова полицайче дето Волен го блъскаше, за секунди щях да го позиционирам за целувка с асфалта с кубинка на врата! Как ше бута полицай тоя бе за къф се мисли?! Освен това ИМА престъпление от общ характер. Носенето на огнестрелно оръжие на обществени места е ЗАБРАНЕНО!..освен за съответните охранители и полицията естествено...а видното носене на оръжие на обществени места и още повече на политически мероприятия е СТРОГО ЗАБРАНЕНО и се счита за престъпна провокация.

2013.07.02 | 21:53

54
Герберасти много сте малки и жалки да се отваряте на Сидеров балъци ВОЛЕН Е НАЙ-ГОЛЕДМИЯ който се закача с АТАКА лошо го чака !!! Въоражено въстание ли искате измекяри долни мръсни ще ви изколим като пилци шибани национални предатели герберасти седерасти пръмовисти и сяква темподобна измет ще квичите като заклани парсета копелдаци национални предатели измет гнусна

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини