ДСБ: Главният прокурор да поиска имунитета на Сидеров

  • 28 юни 2013 15:38

  • 3030
  • 11
ДСБ: Главният прокурор да поиска имунитета на Сидеров
© Булфото

Президентът и главният прокурор, както и останалите компетентни институции, да сезират Конституционния съд за противоконституционните действия на партия „Атака” и нейния лидер Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. За това настояват от Демократи за силна България в писмо.

От партията са силно обезпокоени от заплахите от поведението на „Атака” от една страна и решението на 42-рото Народно събрание да задуши извънпарламентарната опозиция от друга. ДСБ настояват още главният прокурор да поиска снемане на имунитета на Сидеров за хулиганско поведение, заплашващо обществения ред и сигурност на страната.

"Изявлението на лидера на партия „Атака” Волен Сидеров: "че след като не може да бъде въведен ред в държавата, партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори” е опит за насилствено завземане на държавната власт и пряко нарушава чл. 11, ал. 4 от Конституцията. Свидетели сме на последователни действия на „Атака”, които нарушават принципите на политически плурализъм и демокрация. С изявите си партията разпалва вражда и провокира към насилие над личността, като пряко нарушава чл. 39, ал. 2 от Конституцията”, казват от ДСБ.

Тъмносините искат четирите партии, представени в парламента, да преразгледат решението си да лишат извънпарламентарните партии от държавно финансиране и да защитят демократичните устои на страната. "То е взето в услуга на партия „Атака” и е плод на страха на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от разпад на подкрепата за неговата партия и отливането на гласоподавателите му към други политически субекти. Това решение бетонира сегашното статукво, което много от българските граждани припознават като представителство на мафията и олигархията и определят като нелегитимно. То обрича над половината от българските граждани да останат трайно непредставени в парламента. Това решение е опит за задушаване на извънпарламентарната опозиция, в стила на БКП след 1944 г. Резултатът от това ще бъде трайно дестабилизиране на държавата, удар по легитимността на институциите и нарушаване на крехките демократични принципи в страната ни", заявяват още от Националното ръководство на ДСБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3030 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.11.04 | 19:34

11
да му отнемат имунитета и да се закрие тази партия
Болен еГЕЙ

2013.11.04 | 19:34

10
ВОЛЕН Е ДЪЛБОК ПЕДЕРАСТ

2013.06.28 | 22:35

9
кьм 2.да,само вибратори ти слагат навсякьде сидеров
Сидеров

2013.06.28 | 22:35

8
И да ви се иска, няма да ме махнат! Аз им осигурявам кворума - Аз не Герб или друг! Никой не може да ме бутне с пръст лумпени такива!

2013.06.28 | 22:34

7
След Атака ще станем свидетели и нна ритуалното самоубийство на БСП.

2013.06.28 | 22:34

6
хахахах :D БСП и Атака ще сформират заедно следващото правителство (когато му дойде времето)!

2013.06.28 | 22:34

5
СМЪРТ ЗА ДСБ !!! ЗАТВОР ЗА КОСТОВ !!!
Стойчо Младенов- София

2013.06.28 | 22:33

4
През целият преход ДСБ и СДС са били най-вредните партии в България. Те нанесоха големи поражения и страдания на българският народ. Те унищожиха всички дейности и отрасли на икономиката - селско стопанство и индустрията. И в какъвто нов проект да се появяват те на хоризонта- те са антинародна и предателска партия подобна на ГЕРБ !!!!!!!!

2013.06.28 | 22:31

3
Искате ли да ви кажа кои са тези протестиращи? Като всеки гражданин аз всеки ден минавам през централните улици на София. Там срещам нормалните, обикновени, истински хора, като мен. Те отиват към работа, връщат се, отиват да пазаруват, или са със децата си на разходка. Техния протест е вътрешен и мирен. Онези, които уш протестират пред президентството и министерски съвет са ФАЛШИВИ, платени агитки, хулигани млади момчета, пияници или социално слаби, на които е платено да демонстрират определен тип поведение и да залъгват народа. По същата тази схема този, който им плаща, сега ги е подкупил да събират подписка за свалянето имунитете на Сидеров.
Тони

2013.06.28 | 22:31

2
Абе, Любо Ангелов? Изказванията ти са абсолютен кьорфишек. Жалко, че не ги пишеш на хартия, за да мога да отворя фабрика за тоалетна хартия.
Гражданин

2013.06.28 | 21:31

1
Герб също като БСП, ДПС и Атака са продукт на ДС. Всичките са глави на една и съща ламя. Важното е хората да не се заблуждават, че охраната на Тато е алтернатива на когото и да е.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини